Cibalikapı Balıkçısı’ndan
Cibalikapı Balıkçısı’ndan

Cibalikapı Balıkçısı’ndan (9786053604907)

0,00

"Elinizde tuttuğunuz bu değerli çalışmayı gerçekleştiren Behzat Şahin saygı duyulacak bir iş yapıyor. ‘Cibalikapı Balıkçısı’ adlı mekânına ayak attığım günden beri fark yaratma gayretinin tanığıyım. Bu kitabı da yıllar süren uzun emekler, araştırmalar sonunda hazırladığını biliyorum. Hepsinden önemlisi Anadolu’nun çeşitli tatlarının farkında olan ve onların etnik kimliklerine saygı duyan bir arkadaşımız. Yerel tatlardan, tariflerden, mutfak geleneklerinden uluslararası mutfaklara dahil olabilecek malzemeler çıkarması da böyle mümkün olmuş.

En azından ‘Kaya Koruğu’ diye bildiğimiz ottan yapılmış mezeyi, tutucu İstanbul lokanta esnafının direnmesine rağmen hayatımıza sokmuş biri. Yıllarca bizzat denediği ve tecrübesiyle geliştirdiği lezzet tarifleri artık hizmetinizde. Kitabındaki tarifleri denediğinizde değişik lezzetleri fark edeceğinizden, okuyacağınız yemek yorumlarından keyif alacağınızdan eminim. Tıpkı Behzat Şahin’in mekânlarına yemeğe gittiğimde, oradan geniş bir memnuniyetle ayrılacağımı önceden bildiğim gibi...

Titizlikle baskıya hazırlanmış, nesli tükenmekte olan üreticilerin röportajlarıyla desteklenmiş, kaliteli fotoğraflarla zenginleştirilmiş bu kitaptaki tariflerin, folklorik ve etnik zenginliklerinin tadını çıkarmanız dileğiyle..." -Selahattin Duman- Cibalikapı Balıkçısı’nda tam on yıldır denenen ve müdavimlerinin beğenisine sunulan bu enfes ot, meze, ara sıcak, balık, tatlı, likör, vd. tarifleri artık kendi mutfağınıza da taşıyabileceksiniz. Behzat Şahin tüm içtenliğiyle Cibalikapı’nın mutfak sırlarını okurlarına sunuyor.

Deneyimli şeflerin önerileri ve malzemelerin temin edildiği Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış tedarikçileriyle yaptığı söyleşilerle alışılmışın dışında bir yemek kitabına imza atıyor. Adabörülcesi, Ahtapot Salatası, Balık Pastırması, Cevizli Zeytin Dolması, Eskabeçe, Kopsiya, Cibalikapı Usulü Girit Ezmesi, Marulda Levrek Sarması, Soslu Sardalye, Fenerbalığı Kavurması, İstiridye Mantarlı Bahar Böreği, Lor Peynirli Kabak Çiçeği Dolması, Şarap Soslu Kum Midyesi, Gemici Pilavı, Kâğıtta Levrek, Lagos Şiş, Cibalikapı Tatlısı, Vişne ve Satsuma Likörü, Zeytinli Ekmek, vd. 130’un üzerinde leziz tarif birbirinden güzel fotoğraflar eşliğinde sunuluyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 291
En / Boy : 17 / 23,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 1.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı