Ödüllü romanların yazarı Cengis T. Asiltürk, Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay ile okuru “aydın onuru”nun cisimleşmiş hali Ünsal Oskay’ın yaşamında, büyülü bir yolculuğa davet ediyor.

Bu bir biyografik roman değil… Cengis T. Asiltürk, büyülü gerçekçilik tarzındaki şiirsellik dolu yapıtında Ünsal Oskay’ı, hayatının tüm renkli sekanslarıyla başkahraman olarak okurun karşısına çıkarıyor.

Ünsal Oskay, Türkiye’de iletişim biliminin kurucusu ve sosyoloji alanındaki çalışmalarını farklı disiplinlerle harmanlamış, öncü bir fikir insanı. Onun akademik hayatına koşut olarak ilerleyen entelektüel uğraşı, bugüne kalan en önemli mirası addedilebilir. Murat Belge’nin sözleriyle “kitle kültürünün popüler kültüre dönüşmesini sağlamak” adına kitaplar, makaleler kaleme alan, çeviriler yapan, sıradan televizyon izleyicisini hiç alışık olmadığı tartışmaların içine çeken Oskay’ın hayatının merkezinde merak ve daima okumak olmuştur. Elinizdeki romanla, onun 1939 yılında Şanlıurfa’da başlayan serüvenine eşlik ederken; bilmeye ve anlamaya sevdalı bir bilgenin sevinçlerine, ihtiraslarına, hayal kırıklıklarına tanık olacaksınız. Bu romanı okurken, büyük bir karnavalın ortasına düşmüş başkahraman Oskay’ın kurmacayla iç içe ilerleyen serüvenini yaşayacaksınız…

 

Yayın Direktörü Gülşen İşeri

Editör Gökçe Şenoğlu

Kapak Tasarım Reha Kip

Sayfa Tasarım Aslı Varol

Sayfa Sayısı 344

 

 

₺150,50
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 464
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺22,26
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı