Çelik Yapıların Tasarım Hesap ve Yapım Esasları Tasarım Akış Diyagramları
Çelik Yapıların Tasarım Hesap ve Yapım Esasları Tasarım Akış Diyagramları

Çelik Yapıların Tasarım Hesap ve Yapım Esasları Tasarım Akış Diyagramları (9786254396977)

0,00

Algoritma, bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol veya mantık dizisidir, çözümü adımlar hâlinde yazılmasıyla oluşturulur. Algoritma, yazı ile veya belirli şekiller ve simgeler kullanılarak ifade edilir; şekiller ve simgelerle ifadeye, akış diyagramı veya akış şeması denilir. Akış diyagramları algoritmanın kolay anlaşılabilmesini, çözüm aşamalarının takip ve kontrol edilebilmesini sağlamaktadır.
Mühendislik alanlarında, bazı problemlerin çözüm algoritmalarının akış diyagramları şeklinde sunulduğuna rastlanabilir. Fakat bir standardın tüm konularını kapsayacak bir çalışma, sadece yerli kaynaklarda değil uluslararası kaynaklarda bile enderdir.
Bu kitapta; bir ilk olarak, bir standardın tüm konularını A'dan Z'ye kadar akış diyagramları hâline getirdik. 2016 yılında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 2018 yılında gözden geçirilen Çelik Yapılar Tasarım Hesap ve Yapım Esasları Yönetmeliği'nin konularını, toplamda yaklaşık 135 akış diyagramıyla, Yönetmeliğin Bölüm 5'ten Bölüm 13'e kadar olan tüm hesap konularını akış diyagramları şeklinde sunduk.
Bu kitabın odak noktası, sektöre yeni başlayan mühendisler ve öğrenciler olmakla birlikte çelik yapı tasarımı ile ilgilenen tüm tasarım mühendisleridir. Kitapta her ne kadar çelik yapı tasarımı konuları öncelikli olsa da zaman zaman betonarmede çokça kullanılan hesaplamalara da kitap eklerinde yer verdik.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 308
En / Boy : 17 / 27
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı