Çanakkale Kültürü'nden Türkiye Kültürü'ne ve Evrenselliğe
Çanakkale Kültürü'nden Türkiye Kültürü'ne ve Evrenselliğe

Çanakkale Kültürü'nden Türkiye Kültürü'ne ve Evrenselliğe (9786257431101)

0,00

Çanakkale Troia Festivali

Çanakkale, tarihte önemli olayların yaşandığı bir coğrafyayı temsil etmektedir. Troia savaşları da bu önemli olaylardan birisidir. Homeros’un İlyada’yı yazmasıyla birlikte Troia Savaşları edebi bir metin haline dönüşmüş, sadece olayın geçtiği Ön Asya’nın değil, tüm dünyanın kültürel mirası olmuştur.

Mustafa Kemal ve yakın çalışma arkadaşları siyasal kararların yanında bir de “cumhuriyet kültürü” oluşturmaya dönük planlı bir kültürel politika uygulamak zorunda olduklarını görmüşlerdi. Türk halkı, yaklaşık son iki yüz yıldır büyük bir değişim süreci yaşamıştı. Bu değişim toplumda kültürel açıdan da sarsıntılara ve karmaşalara yol açmıştı. “Tarihin köprüsü” olarak adlandırılan Anadolu üzerinde yaşayan

Türkler, tarihin değişik dönemlerinden kalma değişik kültürlerin varlıklarını sürdürdükleri toplumsal yapıyı bugün de yaşatmaktadırlar. Anadolu’nun çeşitli yöreleri birbirlerinden çok farklı kültürleri bünyesinde barındırmaktadır. Trakya’da Avrupa kültürünün, Ege’de Akdeniz kültürünün, güney illerinde Arap kültürünün, doğuda Fars kültürünün kuzeydoğuda ise Kafkas kültürünün etkileri dikkatimizi çeker. Orta Anadolu’da ise tarihin değişik dönemlerinden kalma kültürel değerler bugünün kültürel değerlerini potasında erimeye çalışmaktadır.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 264
Ağırlık : 264
En / Boy : 13 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı