Neden böyle bir başlık? İslamda Ahlakın Şartı Kaç? da ne demek? Bir Müslüman için imanın şartı ve İslamın şartı vardır ve bunlar asırlardır bilinmektedir; fakat ahlakın şartı diye birşey yoktur, Durup dururken bu nereden çıktı?
Bu kitabın ana başlığı haklı olarak hemen bu ve benzeri soruları akla getiriyor olsa gerektir. Bu çalışmamızda biz, tam da bu türden sorulara cevap vermeye ve somut önerilerde bulunmaya çalışacağız; fakat böyle bir sorunu meşruiyet ve makbuliyetini ve hatta mecburiyetini savunma, onun büyük önemini vurgulamaya gayret edeceğiz..

Basım Ayı/Yılı : 4/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 184
Ağırlık : 184
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺50,60

Mantık konuları işlenirken Kur'an'dan örnekler verme çabası, İslam mantık tarihinde neredeyse sadece Gazali tarafından yapılmış, ama bu yaklaşım geleneksel eğitim kurumlarımızda yüzyıllardır okutulan klasikleşmiş mantık kitapları da dâhil olmak üzere pek sürdürülüp geliştirilmemiştir. Adından da anlaşılacağı üzere, bu kitabın farklarından biri, kıyas konuları da dâhil olmak üzere, örneklerin olabildiğince Kur'an'dan verilmesidir. Kitabın bir başka farkı da -yine adında da gözüktüğü üzere- klasik mantık ve informel mantık konularını birbirine kaynaştırarak birlikte vermesidir. Zira klasik mantık dini ve felsefi ilimlerin teorik kısmında daha önemliyken, informel mantık da günlük hayatın pratik konuşma ve tartışmalarında daha önemli gözükmektedir. Bu ikisinin birlikteliği, daha yararlı bir mantık eğitimi sağlayacaktır. Kitabın son bir özelliği de, mantığı kendi kendine öğrenmek isteyenlerin de bunu rahatlıkla başarabilecekleri kolay bir üslup ve sade bir dille yazılmış olmasıdır.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 292
Ağırlık : 292
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺81,40
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı