Büyülü Gezgin
Büyülü Gezgin

Büyülü Gezgin (9786051418155)

0,00

Roman, öykü ve oyun yazarı Nikolay Semyonoviç Leskov (1831-1895), on dokuzuncu yüzyıl Rus edebiyatı geleneğinde bir bomba etkisi yaratmıştır. Gerçekçi geleneğe karşı olmasa da mitsel, ayrıksı bir Rusya’dır onun resmettiği; askerlerin, rahiplerin, serflerin, prenslerin, çılgın Tatarların ve Çingenelerin cirit attığı, büyülü, düşsel, kabına sığmaz bir dünyadır. Sözlü anlatım geleneğine dayanan, meselsi, alegorik, sembolik ve çok-katmanlı örneklerden oluşan Büyülü Gezgin, Leskov’un olağanüstü imgelemiyle ilk kez tanışacak okurlar için ideal bir seçki sunuyor.

“Bu hikayeler gerçeküstü, sürükleyici, yabani ve komik.”
- Margaret Atwood

“Leskov olmadan Bulgakov da olmazdı, Çehov da, dahası Garcia Marquez de, Julio Cortazar da olmazdı… Leskov kelimenin tam anlamıyla bir hikaye anlatıcısı: O dünyayı resmetmiyor, yaratıyor tüm ihtişamı, dehşeti ve büyüsüyle…”
- Alberto Manguel

“Leskov, ekonomik ilerlemenin yetersizliğine işaret eden ilk yazardır... Dostoyevski’nin bu kadar çok okunması gariptir... Buna karşılık, Leskov’un okunmamasını bir türlü anlamıyorum. Leskov, hakikate sadık bir yazar.”
- Tolstoy

“Fabl kadar güçlü, hayat gibi çılgın hikayeler.”
- Alice Munro

“Leskov, kökleri en derin biçimde... halkın içinde olan, bütün yabancı etkilerden uzak kalan yazardır.”
- Maksim Gorki


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 312
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı