Büyükannemin Tarifleri
Büyükannemin Tarifleri

Büyükannemin Tarifleri (9789944496179)

0,00


Yazar hakkında……
N. Aylin Atilla;
İki Çocuk annesi, evli, Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar, TED Ankara Koleji ve ODTÜ mezunudur.
Kültür Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nda idari görevlerde bulunmuş olup, on yılı geçkin süredir emeklidir.
Emeklilik sonrasında çocuklar için öyküler yazmaya başlayan Atilla aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sosyal projeler yürütmekte ve sanatla ilişkili çeşitli çalışmalar sürdürmektedir.
Yazdığı ilk iki çocuk kitabı “Müze Köşk, Evim” (2009 - 3. baskıda) ve “Güneşi Kırmızıya Boyayan Çocuk” (2012 - 2. baskıda) Mandolin Yayınları’ndan çıkmış; her iki kitabın da gelirini Ankara Çocuk Dostları Derneği’ne aktarmıştır.
Üçüncü kitabı “Aslında Göbeklitepe Neydi?” (2019 - 2. baskıda) ile dördüncü kitabı “Hayvanat Bahçesinde Dans Yarışması” (2020) ise gelirlerinin tamamını Uluslararası Rotary’nin Çocuk Felciyle Savaş Fonu’na aktardığı projeleridir.
Beşinci kitabı “Mırnav Kedi ve Çocuk / Meow Kitty and The Boy” Gece Kitaplığı Yayınevi tarafından 2021’de yayınlanmıştır. Bu kitap yazarın isteği doğrultusunda bir yüzü Türkçe, bir yüzü İngilizce olarak basılmıştır.
Altıncı kitabı “Çocukkent ve Kız Çocuğu” Gece Kitaplığı Yayınevi tarafından 2022’de yayınlanmıştır. Yazar bu son iki kitabının da gelirlerinin tamamını Uluslararası Rotary’nin Çocuk Felciyle Savaş Fonu’na aktarmaktadır.
@naylince
[email protected]


Büyükannemle kitabımız üzerinde çalışırken farkettim ki; ailenin mutfak kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılması geçmişle bugünümüz, sonrasında da geleceğimizle bağ kurmanın en lezzetli yollarından biriymiş.
Bence sen de denemelisin…


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 24
Ağırlık : 24
En / Boy : 20 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : Kuşe
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı