Büyük Balık
Büyük Balık

Büyük Balık (9786055239046)

0,00

Fikirler Nereden Gelirler?

Bu kitapla, çağımızın en önemli yönetmenlerinden biri olan David Lynch, kendi çalışma tarzına ve ona daha yaratıcı bir derinlik kazandıran meditasyon pratiğine eşsiz bir pencere açıyor.
Büyük Balık, fikirlerin balık yakalar gibi nasıl yakalanacağını, bu fikirlerin Lynch’in de içinde bulunduğu sinema ve televizyonun yanı sıra, resim, müzik, tasarım gibi diğer alanlarda nasıl kullanılacağını anlatıyor.“Fikirler balık gibidir. Küçük balık yakalamak istiyorsan sığ sularda kalabilirsin. Ama büyük balık için derinlere inmelisin. Derinlerde, balıklar daha güçlü, daha saftır. Devasa ve soyuttur. Ve çok güzeldir.”

Lynch, otuz yıldan uzun bir süredir pratiğini yaptığı Transandantal Meditasyon’un kendi hayatında yarattığı farkı ilk defa bu kitapta açıklıyor. Fikirler ona nereden geliyor, onları nasıl yakalıyor ve en çok hangi fikirler onu cezbediyor gibi soruları açık bir dille cevaplıyor. Spesifik olarak, kendi işlerini derinden etkileyen Transandantal Meditasyon’un herkese faydası olacağını, dünyaya barışı getireceğini ileri sürüyor.

Büyük Balık Lynch’in dünyasına daha derinden bakmaya can atan hayranları için bir aydınlanma gibi. Ve aynı şekilde, kendi yaratıcılıklarını nasıl besleyeceklerini merak edenler için büyüleyici bir rehber gibi.

“Belki aydınlanma uzaklarda, ama derler ki; ışığa doğru yürüdüğünüzde, attığınız her adımdan sonra her şey daha parlak hale gelir ... Dünyada canlanan birliğin yeryüzüne barış getireceğine inanıyorum. O zaman diyorum ki: Hepiniz için barış.

Herkes mutlu olsun. Herkes hastalıktan uzak olsun. Talih gülsün her yerde. Acı hiç kimsenin olmasın.

Barış.” (David Lynch)


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 192
En / Boy : 18 / 18
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı