Buda Ezoterik Öğretisi
Buda Ezoterik Öğretisi

Buda Ezoterik Öğretisi (9789758312801)

0,00
Marka : Kolektif

Dünya üzerinde gelmiş geçmiş ezoterik öğretiler arasında Buda nın öğretisi nin çok farklı bir yere vardır.

Son derece sade ve son derece açık bir dille çok köklü inisiyatik bir öğreti Buda vasıtasıyla insanlarla buluşturulmuştur. Bu öğretiden yararlanmak için Budist olmanız gerekmiyor. Bu öğretinin içindeki bilgileri yaşamınız içinde uygulamanız yeterlidir.Ve bu size büyük bir içsel enerji kazandıracak niteliktedir.

Öğretinin son derece sade bir dili olması bu yolun çok kolay bir yol olduğunu size düşündürmesin. Uykudan uyanıklığa yani Nirvana'ya uzanan uzun ve zorlu bir yoldur. Zorludur çünki insanın kendisiyle olan mücadelesinin yoludur bu.. Ve insanın kendisiyle başa çıkmasından daha zor bişey yoktur.

Buda'nın yolunu takip etmek için öncelikle nihai gerçekten uzaklaştıracak dogmatik fikirlerden uzaklaşmak gerekir.

"Söylentilerle, geleneklerle veya efsanelerle yetinmeyin, herkesin bel bağladığı yazıtlarda okuduklarınızı ezbere bilmekten ya da bunların üstünde kafa yormadan, bire bir olarak uygulamaktan da kesinlikle medet ummayın.

Sizi şu düşünce de tatmin etmesin: "Bu keşiş zaten bizim öğretmenimiz o bize her şeyi zaten öğretecektir."

Bizzat çaba göstermek yerine dışrıdan herhangi bir kutsal güçten ilahlardan beklentiye girmek kurtarıcı beklemek de yanlıştır. Ona göre arınma kişinin kendisine aittir ve kimse bir diğerini arındıramaz.

Buda insanlığın genel durumunu şöyle tarif etmiştir:

"İnsanlar arasında ırmağı geçip hedefe ulaşanı azdır. Büyük çoğunluk kıyı da bir aşağı bir yukarı koşuşur durur; fakat yolculuğunu bitiren için ıstırap yoktur."


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 182
En / Boy : 13,5 / 20,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı