Bodrum Güzeli
Bodrum Güzeli

Bodrum Güzeli (9786053048121)

0,00


Çok uzun yıllar önceydi. Düşünmenin, kimsenin acı çekmediği bir dünyanın hayalini kurmanın suç olduğu yıllardı. Bodrum henüz bugünün işgaline uğramamış, boyanmamış, başkalaşmamış bereketli bir Ege kasabasıyken altı kadının hikâyesinin kara kutusu oldu.

Hayatı tükendiği yerden dirilten, çalışan, büyüten, doyuran, iyileştiren, dağ kadar güçlü, dağ kadar yalnız Yörük kadını Hayriye. Biçtiği hayatlarla kaç mutluluğun önünü kesen, oldum olası mutluluğa düşman Bodrum Terzisi Güngör Hanım. Annesinin korkularına mahkûm Aynur, kanatlarından tuttuğu kızı Kübra. Geçmişin acısını hep diri tutan Sevda. Aşkı uğruna ihaneti kucaklayan Gönül. Son umutları, yapayalnızlıkları, korkuları, çabaları, öyküleri hep birbirine bağlı altı kadın. Her insanın cesareti kadar yer kapladığı bu dünyaya unutulmayacak bir masal bıraktılar.

Can Çelebi’nin Bodrum Terzisi’nin ardından kaleme aldığı Bodrum Güzeli, bir romana sığmayacak hayatları, dinledikçe büyüyecek bir masal gibi anlatıyor. İhtilaller, ölümün bile yanında götüremediği kötülükler, miras bırakılan korkular, sevdiğinden, bildiğinden koparılan mülteciler ve umut edecek cesareti bulabilenlere dair sarsıcı bir hikâyenin sıradaki durağı.

 

Can Çelebi’nin, kökleri Bodrum’a uzanan etkileyici hikâyesi, Bodrum Terzisi’nin ardından Bodrum Güzeli ile devam ediyor. Altı kadının geçmişe, bugüne ve geleceğe uzanan hikâyeleri birbirine ince ama kopmaz bağlarla bağlı. Geçmişin yüklerini, mirasını hatırlatırken hüzünlendiren; bugünün iyileşmesini, gelişmesini anlatırken gülümseten ve yarının ihtimalleriyle umutlandıran benzersiz bir roman Bodrum Güzeli. Etkileyici dili, şiirsel anlatımı, zengin kurgusu ve olağanüstü karakterleriyle hem hikâyenin devamını merak edip hem de bitmesini hiç istemeden okuyacağınız bir roman.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 424
Ağırlık : 424
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı