Böbrek Transplantasyonu
Böbrek Transplantasyonu

Böbrek Transplantasyonu (9786053354727)

0,00

Bu kitap klasik bir transplantasyon kitabı değildir ancak temel bilgileri de içeren ve transplantasyon kararının alınmasından itibaren tüm tedavi sürecini pratiğe yönelik şekilde irdeleyen bir uygulama rehberidir.

Bu rehberi ilk defa 1992 yılında transplantasyon eğitimi için gittiğim Cleveland Clinic’den dönüşümde bu önemli merkezin uygulamalarını esas alarak yazmıştım. Başlangıçta çok kısa (yalnızca 20 sayfalık spiralli bir föy) olan “Böbrek Transplantasyonu Protokolu” sonradan her 2 - 3 yılda bir (toplam yedi kez) yenilendi sonraki versiyonların her biri giderek genişledi ve yalnızca İstanbul Tıp Fakültesi’nde değil pek çok diğer merkezde kullanıldı almış olduğum geri bildirimlere göre de yol gösterici oldu.

Son baskısını 2007 yılında hazırlamış olduğum bu rehberi, bu sefer daha da genişlettim.Uygulayıcılara kolaylık olması için bazı temel bilgileri ilave ettim; nefrologlar ve iç hastalıkları uzmanları için günlük pratikte ayrıntı sayılabilecek bilgileri küçük puntolar halinde takdim ettim; özel olarak dikkat çekmek istediğim bilgileri ise kutucuklara yerleştirdim ve deneyimlerimi paylaşmak adına da yıllar içinde tanık olduğum bazı ilginç olguları anlattım. Önemli olarak, daha etraflı bilgi edinmek isteyenler için yararlandığım kaynakları metin içinde site ettim.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 564
En / Boy : 17.5 / 20.5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı