Zeynep Selvili Çarmıklı Kimdir?

zeynep-selvili

Zeynep Selvili Pembe Fili Düşünme kitabı ile tanınan ve adından söz ettiren bir yazardır. Zeynep Selvili Çarmıklı, 1987 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Kişisel gelişim kitabı ile yazın hayatına başlayan Zeynep Selvili Çarmıklı kısa sürede okurlar tarafından büyük ilgi gören ve her kesimden okuyucu kitlesine sahip yazarlar arasında yer edinmiştir. İnternet platformları üzerinden yaptığı psikolojik içerikli programları ile de gündem de yer edinen yazar, birçok kitleye ulaşarak bireylerin kendilerini geliştirmelerine yardımda bulunmuştur.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Hayatı

Zeynep Selvili hayatı kitap okurları tarafından oldukça merak edilen konuların başında yer almaktadır. 26 Haziran 1987 İzmir doğumlu olan yazar 2005 yılında İzmir Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun olmuştur. Miami Üniversitesi'nde Sinema ve Psikoloji çift ana bilim dalını bitiren popüler yazar yüksek lisansını New York Üniversitesinde Uygulamalı Psikolojik bölümünde yapmıştır. Psikoterapist ve Uzman Ruh Sağlığı Danışmanı olan yazar internet platformlarında canlı yayınlar yaparak psikoloji alanında insanları bilgilendirmektedir. 

Amerika’da bulunduğu süre zarfında kendini eğitime adayarak geliştiren Zeynep Selvili Çarmıklı, ilk bilişsel ve davranışçı terapi ile depresyon tedavisi ve davranışsal aktivasyon alanlarında eğitim almıştır. Maddi durumu olmayan işçiler için ücretsiz eğitim dersleri veren yazar 2012 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır. Kişisel gelişim kitabı ile tanınan yazar aynı zamanda psikolojik içerikli programı ile her hafta izleyicilerin sorularını yanıtlamış ve kendini geliştirmek isteyen bireylere yardımda bulunmuştur.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Doğum Tarihi Nedir?

26 Haziran 1987 Zeynep Selvili Çarmıklı doğum tarihi olarak bilinmektedir. 

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Kaç Yaşında?

İzmir’de 1987 yılında dünyaya gelen yazar şu anda 36 yaşında olmaktadır.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Annesi Kimdir?

Zeynep Selvili annesi Gül Selvili’dir.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Babası Kimdir?

Pembe Fili Düşünme eserini okuyan Zeynep Selvili Çarmaklı okurları kitabı bitirdikten sonra en çok cevap aradıkları soruların başında Zeynep Selvili babası kim? sorusu gelmektedir. Kitabında babasına fazlasıyla yer vermesiyle tanınan yazarın babası Haluk Selvili’dir.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Evli mi?

Zeliye Selvili olarak da bilinen Zeynep Selvili 2016 yılında Canan ve İsmail Çarmıklı ailelerinin iç mimar olan oğlu Kerim Çarmıklı ile evlenmiştir. Zeynep Selvili eşi Kerim Çarmıklı ile Çırağan Sarayında düzenlenen görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girmiştir. 2020 yılında 4 yıl süren evlilikleri yazarın eşi Kerim Çarmıklının  Zeynep Selvili hastalığı devam eden babasının yanına gittiğinde aldığı boşanma kararını açıklaması ile bitmiştir. 

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Eğitim Hayatı

Son dönem popüler yazarları arasında yer edinen Zeynep Selvili Çarmaklı eğitimi hayatına dair merak edilenler arasında yer almaktadır. 1987 yılında İzmir’de dünyaya gelen yazarın eğitim hayatı da İzmir’de başlamıştır. 2005 yılında İzmir Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun olmuştur. Psikolojiye dair merakı lise yıllarından Princeton ve Georgetown Üniversitelerinden yaz kurslarında Psikoloji ve Yaratıcı Yazarlık dersleri aldığı dönemlerde başlamıştır. 

2009 yılında ABD Florida eyaletinde yer alan Miami Üniversitesini Sinema ve Psikoloji olarak çift ana bilim dalıyla bitiren yazar daha sonra aynı yıl ABD'nin New York eyaletinde bulunan New York Üniversitesinin Uygulamalı Psikoloji bölümüne yüksek lisans için başvurmuş ve kabul edilmiştir.  2012 yılı mart ayında gerekli olan standartları sağlaması üzerine sınava çağrılmış ve kurul sınavını da geçerek ABD'de Sertifikalı Ruh Sağlığı Danışmanı unvanına sahip olmuştur. Yazar aynı sene Psikolojik Danışmanlık ve Sağlık uzmanlığı bölümünden de derece ile mezun olmuştur.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Nerede Çalışmaktadır?

İki sene New York'da bulunan ve bölgenin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Institute for Family Health'de Bilişsel ve Davranışçı terapi anlayışıyla uzmanı olduğu depresyon ve anksiyete bozuklukları alanında maddi imkanları olmayan veya sigortasız olan ergen ve yetişkinlere psikoterapi uygulamıştır. İşsizlik kurumlarının yeterli imkanı olmayan bireylere verdiği psikoedukasyon hizmetlerinde gönüllü olarak çalışmıştır.

Haziran 2012 yılında Türkiye’ye dönen yazar ilk olarak PsikoNet Bünyesinde çalışmaya başlamıştır. 2012-2014 yılları arasında Psikiyatrist Dr. Alp Karaosmanoğlu ile psikolojik içerikli bir programda izleyicileri ruhsal sağlık konusunda bilgilendirmiştir. 

2017 yılında Türkiye'nin ilk Öz-Şefkatli Farkındalık eğitmeni olmaya hak kazanan yazar Bahçeşehir Üniversite'sinde 8 hafta süren öz-şefkatli farkındalık eğitimini vermeye başlamıştır. Yazar Julian McNally ve Dennis Tirch'ten aktif bir şekilde konsültasyon alarak teorik eğitimine ve klinik çalışmalarına devam etmektedir. 


Zeynep Selvili Çarmıklı Kitapları

Zeynep Selvili Çarmıklı yazmış olduğu tek bir eser ile yayın hayatında adını duyuran yazar olmaktadır. Zeynep Selvili Pembe Fili Düşünme isimli kitabı ile birçok okurun en sevdiği yazarları arasında kendine yer edinmiştir. Kişisel gelişim türünde yazılmış kitaplar arasında yer alan eser sadece başarı, mutluluk, sevgi gibi pozitif duygu, düşünce ve olaylara odaklanan bir insan hayatının eksikliğine değinmektedir. 2018 yılının en çok okunan ve en çok satan kitaplarından olan Pembe Fili Düşünme; kabul ve kararlılık, öz şefkat ve bilinçli farkındalık kavramlarına ilgi duyanların ilgiyle okuyacağı kitap olmaktadır.

 

Zeynep Selvili Çarmıklı Üye Olduğu Kurum ve Kuruluşlar

Çeşitli yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışması ile bilinen Zeynep Selvili Çarmıklı birçok yardım kurum ve kuruluşlarına üye olmaktadır. Yazarın üye olduğu kurum ve kuruluşlar şu şekilde listelenmektedir:

  • Amerikan Psikoloji Derneği
  • Amerikan Psikolojik Danışmanlık Derneği
  • Türk Psikologlar Derneği
  • Öz- Şefkatli Farkındalık Merkezi
  • Bağlamsal Davranış Bilimleri Derneği
Etiketler: Zeynep Selvili Çarmıklı hayatı, Zeynep Selvili Çarmıklı kitapları
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı