Zeynep Sahra Kimdir?

zeynep-sahra

 

Zeynep Sahra, 2016 yılında çıkarmış olduğu Ay Çöreği adlı kitap ile edebiyat dünyasına giriş yapmış bir yazardır. Zeynep Sahra Ayçöreği kitabı çıktığı dönem çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almıştır. Bu şekilde kitap severler tarafından tanınmıştır. Çıkarmış olduğu tüm kitapları ile dünya çapında bir milyondan fazla okur kitlesine ulaşmış, yazar modern edebiyat alanında önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca Zeynep Sahra dünya klasikleri arasında yer alan birçok çocuk kitabını Türkçeye çeviren ekipte de yer almıştır. 

 

Zeynep Sahra Hayatı

Son zamanların popüler kitaplarını yazan Zeynep Sahra hayatı okurları tarafından merak edilmektedir. Bu kapsamda yazarın hayatını hakkında şu bilgiler verilebilir. Yazar 1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan ve Sarıyer Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Eskişehir’e gitmiştir. Eskişehir İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı alanında tekrar eğitim almaya başlamıştır. 

Zeynep Sahra kitapları küçük yaşlarda kaleme almaya başlamıştır. Eğitim ve öğretim hayatı boyunca birçok yarışmaya katılmış ve bu yarışmalarda önemli dereceler elde etmiştir. Aynı zamanda birçok dergide de kısa hikâyeler yazarak okurları tarafından takip edilmiştir.  Okul öncesi İngilizce öğretmenliği de yapan sanatçının iki çocuğu bulunmaktadır. 2016 yılında yayın hayatına Ay Çöreği adlı kitapla başlayan Zeynep Sahra’nın Elmalı Turta, Broke&Light, Dün, Bugün ve Yarın, Sonsuza Kadar, Kırmızı Kurabiye adlı Zeynep Sahra kitapları ile çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca Ay Çöreği adlı kitabı Love Pie ismi ile İngilizceye çevrilmiştir. Bu yüzden Dünya çapında tanınan yazar yerli ve yabancı geniş okur kitlesine ulaşmıştır.

 

Zeynep Sahra Kaç Yaşında?

1988 yılında dünyaya gelen Zeynep Sahra günümüzde 34 yaşındadır.

 

Zeynep Sahra Nereli?

Yazmış olduğu birçok kitap ile kitap severlerin ilgisini çekmeyi başarmış Zeynep Sahra İstanbul’da doğup büyümüştür. 

 

Zeynep Sahra Evli mi?

Zeynep Sahra hayatı hakkında merak edilen bir konu da yazarın evli olup olmadığıdır. Yazar evli ve iki çocuk annesidir.

 

Zeynep Sahra Ne Mezunu?

Kendini sürekli geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunan yazar lise eğitimi Sarıyer İmam Hatip Anadolu Lisesinde, Üniversite eğitimini ise ilk olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamlamıştır. Daha sonra İse İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya devam etmiştir.

 

Zeynep Sahra Kitapları

Zeynep Sahra nın kitapları son dönem çıkan kitaplar arasında çok satan listelerinde yer almaktadır. Ayrıca yazmış olduğu kitaplarda üslup bakımından da oldukça açık, sade ve anlaşılması kolay bir dil kullanmaktadır. Bu yüzden genç okurların daha kolay okunmasını sağlayarak genç kitleye hitap etmektedir. İlk olarak  2016 yılında yayınlamaya başladığı kitapları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ay Çöreği: Zeynep Sahra Ay Çöreği adlı kitapta baş karakter olan Sahra’nın öyküsünü anlatmaktadır. Romantik kitap kategorisinde olan bu hikâye seri şekilde yazılmıştır. Sahra’nın Ahmet’e olan aşkından bahseden kitap genç okurlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Ahmet’in Sahra’ya Ay Çöreği almasından dolayı kitap Ay Çöreği ismini almıştır. Ay Çöreği kitabı kaç yaş için uygundur diye sorular sıkça sorulmaktadır. Bu kapsamda genç yetişkinlere hitap eden bu kitap 16 yaş ve üzeri okurların okuması önerilmektedir. 
 
  • Elmalı Turta: Elmalı Turta Sahra daha olgun bir kız olarak okurların karşısına çıkmıştır. Bu kitapta ise sahranın iki aş arasında kalması konu edinmiştir. İlk aşkı olan Ahmet ve sonradan hoşlanmaya başladığı Emir arasında kalan aşk hikâyesi farklı olay kurgusu ile dikkat çekmektedir. Genç yetişkin kitapları arasında yer alan bu kitaplar yazıldığı dönemde çok satan kitap listelerinde ilk sıralarda yer almaktadır.
 
  • Broke&Light: Zeynep Sahra kitapları arasında yer alan eser, aşk temasını işlemektedir. Burak ve Işıl arasında geçen aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Burak Işıl’ın yakın arkadaşı ve karikatür çizimcisidir. Oldukça asosyal olan Burak’ın tek arkadaşı Işıl’dır.  Zamanla kendini Işıl’ın ortamında bulan Burak bu duruma alışması ve başından geçenler romantik ve duygusal bir şekilde anlatılmıştır.
 
  • Kırmızı Kurabiye: Kırmızı Kurabiye Zeynep Sahra tarafından kaleme alınmış romantik kitaplardan biridir. Bu kitapta da baş karakter olan Sahra okurları ile buluşmaktadır. Ay Çöreği ve Elmalı Turta kitaplarının son serisi olan Kırmızı Kurabiyede Sahra ve Emir aşkı anlatılmaktadır. Olaylar farklı boyutlar ile anlatılan kitapta Sahra ve Emir aşkına bir başka kalp yarası da dahil olacaktır.  
 
  • Dün, Bugün, Yarın ve Sonsuza Kadar: Zeynep Sahra dün bugün yarın ve sonsuza kadar kitabında ise aynı şekilde aşk konusu işlenmiştir. Bu aşk hikâyesinde kalbin ve aklın savaşına ve aşkın keşkeler içinde boğulmamasına yönelik verilen uğraşlar konu edinmiştir. Kitabın ana kahramanı elif adındaki bir genç kızdır. Elif ve Okan arasındaki hikaye asansörde kalmaları ile başlamaktadır. Yazarın sade ve akıcı anlatımı ile kaleme aldığı eser Zeynep Sahra okurları tarafından beğenilmiştir. 
 

 

Zeynep Sahra İlk Kitabı

Zeynep Sahra ilk kitabı 2016 yılında çıkardığı Ay Çöreği adlı kitaptır.  Romantik bir kitap olan Ay Çöreği Sahranın arkadaşının abisi olan Ahmet’e olan aşkını anlatmaktadır. Seri şekilde yazılmaya devam edecek bu kitabın ikinci serisi Elmalı Turta, üçüncü serisi ise Kırmızı Kurabiye ’dir. Bu üç kitapta en temel konu aşktır. Sahranın Çocukluk, gençlik ve olgunluk dönemlerinden bahsedilmektedir. 

 

Zeynep Sahra Son Kitabı

Zeynep Sahranın kitapları arasında en son çıkan kitabı, Kırmızı Kurabiye ‘dir. Bu kitap Ay Çöreği ve Elmalı Turta kitaplarının son serisidir. Sahra ve Emir’in aşkını anlatan kitap 2021 yılında yayınlanmıştır. Kitap satışa çıktığında ilk yetmiş iki saatte elli bin baskı adedine ulaşarak büyük bir başarı elde etmiştir. 

 

 

Zeynep Sahra Yeni Kitap Çıkaracak mı?

Zeynep Sahra yeni kitap çıkaracak mı sorusu yazarın okurları tarafından merak edilmektedir. Son olarak 2021 yılında çıkarmış olduğu Kırmızı Kurabiye adlı kitabından sonra yeni bir kitap çıkarıp çıkarmayacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

 

 

Zeynep Sahra Kaç Kitabı Var?

Romantik ve aşk kitapları ile tanınan Zeynep Sahra, ilk yazarlık deneyimine 2016 yılında başlamıştır. Ay Çöreği, Elmalı Turta, Kırmızı Kurabiye, Broke & Light, Dün Bugün Yarın ve Sonsuza Kadar adında toplam beş adet hikâyesi bulunmaktadır. Ayrıca çocuk edebiyatında önemli bir yere sahip olan dünya çocuk klasiklerinin çevirilerinde de önemli görevler üstlenmiştir. Bu masallar arasında Alis Harikalar diyarında, Çizmeli Kedi, Kurbağa Prens ve Sindirella gibi sevilen eserler yer almaktadır. 


 
Etiketler: Zeynep Sahra Hayatı, Zeynep Sahra Nereli?, Zeynep Sahra Kitapları, Zeynep Sahra Son Kitabı
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı