Osman Pamukoğlu Kimdir?

osman-pamukoglu

 

 

Osman Pamukoğlu’nun hayatını merak eden birçok kişi tarafından Osman Pamukoğlu kimdir? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Osman Pamukoğlu emekli tümgeneral, yazar ve siyasetçidir. Hak ve Eşitlik Partisi’nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. PKK terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği mücadele ile tanınan Türk asker ve yazar Osman Pamukoğlu, tümgeneral rütbesi ile ordudan emekli olmuştur. Halk ve Eşitlik Partisi’nin kurucusu olan Osman Pamukoğlu, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra 11 Temmuz 2015 tarihinde toplanmış Genel kurulda başkanlığı bıraktığını açıklamıştır. Aynı zamanda Osman Pamukoğlu yazdığı kitaplarla da tanınmış bir kişidir. Birden fazla kitap yazan Pamukoğlu, yazdığı kitaplarıyla da büyük başarılara imza atmıştır. 

 

Osman Pamukoğlu Hayatı

27 Aralık 1947 tarihinde Sinop’un Gerze ilçesinde dünyaya gelen Osman Pamukoğlu, 11 yaşından 55 yaşına kadar askeri üniforma giymiştir. Öğrenim gördüğü okullar Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisidir. Pamukoğlu, 10 yıl Piyade subayı, 16 yıl kurmay subay olarak kıta komutanlıkları ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 1993 senesinde Tuğgeneralliğe terfi etmiş ve 1997’de Tümgeneral olmuştur.

 

2002 yılında Tümgenerallikten emekli olan Osman Pamukoğlu toplamda 43 yıl askeri üniforma giymiştir. Askeri hayatı boyunca birçok ödül alan Pamukoğlu Türk ordusu’nda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı’ na sahip tek kişidir. 1. dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır. PKK'ya karşı önemli başarılar elde eden Pamukoğlu 1993-1995 yılları arasında Hakkari’de yönettiği operasyonlarda dağdaki militan sayısını 12.000’den 6.000’e düşürerek adından söz ettirmiştir. Otuza yakın yapılan sınır dışı askeri harekatların neredeyse hepsi Osman Pamukoğlu yönetiminde yapılmıştır. 

 

O dönemde yapılan operasyonlara rağmen PKK’nın varlığını korumasını üç nedene bağlayan Pamukoğlu sebepleri şu şekilde tanımlamıştır. Gerçek bir siyasi irade kurulamaması, tam bir istihbarat olmaması ve son olarak her yerde yayılmış asker olması. Pamukoğlu katıldığı programlarda PKK'ya karşı yapılan mevcut mücadelenin uygun tarz ve strateji olmadığını bu sebeple daha fazla askeri kayıp verilmesine sebep olduğunu belirtmiştir. Askerlerin belli yerinin olmaması gerektiğini, bu durumun mehmetçiği hedef gösterdiğini şu cümleleriyle açıklamıştır; ‘ Karakolların hepsi yıkılmalıdır. Karakola gerek yok. Gelsinler bakalım, girsinler.. Nereden girecekler? Pusuyu kurarsın, ağı kurarsın, mostrayı kurarsın alırsın.’ demiştir. Mehmetçiğin dağlarda, tepelerde, mağaralarda, ormanlarda yani tüm coğrafyada bulunmasının gerekliliğini belirtmiştir. Osman Pamukoğlu askeriyeden emekli olduktan sonra yazdığı kitaplarla da başarısını devam ettirmiş ve adından hep başarılarıyla söz ettirmiştir. Osman Pamukoğlu 5n1k ve farklı tv programlarına katılarak cesur sözleriyle her zaman dikkatleri üzerine çekmiştir. Ayrıca Osman Pamukoğlu Çanakkale savaşı hakkındaki düşünce ve yorumları ile gündem olmuştur.

 

Osman Pamukoğlu Nereli?

Osman Pamukoğlu nereli?  sorusu da diğer merak edilen bir sorudur. Osman Pamukoğlu Sinop ilinin Gerze ilçesinde dünyaya gelmiştir.

 

Osman Pamukoğlu Kaç Yaşında?

1947 doğumlu olan Osman Pamukoğlu 75 yaşındadır.

 

Osman Pamukoğlu Eşi Kim?

Osman Pamukoğlunun eşi Emel Pamukoğlu’dur.

 

Osman Pamukoğlu Kaç Çocuğu Var?

Osman Pamukoğlu'nun Ebru Üner isminde bir kızı vardır.

 

Osman Pamukoğlu Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Osman Pamukoğlu ilköğretimini doğduğu yer alan Sinop’un Gerze ilçesinde tamamladıktan sonra ortaöğretimle askeri eğitimine başlamıştır. Sırasıyla Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Dağcılık Okulu, Kara Harp Akademisi, Yüksek Komuta Akademisi, Milli Güvenlik Akademisinde eğitim görmüştür.

Osman Pamukoğlu Hangi Partinin Kurucusudur?

Osman Pamukoğlu partisi hak ve eşitlik partisidir. 4 Eylül 2008’de Hak ve Eşitlik (HEPAR) Partisi’ni kurmuştur. 21 Haziran 2015 tarihinde Osman Pamukoğlu genel başkanlığı devretmiş ancak onursal başkan olarak sembolik olarak partiyle ilişkisi devam etmiştir. 

 

Osman Pamukoğlu Kitapları

Osman Pamukoğlu’nun yayın tarihine göre sırasıyla “Eski Türkler (2002), Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok (2003),  Kara Tohum (2005), Ayandon (2006), Yolcu/Beyhude Geçmesin Bu Ömür (2007) Ey Vatan (2010), Akıllı Ol & Güç ve Zeka İçin Yaşam Rehberimiz (2012), Önder & Çağların Özlemi (2016), Kafes & Beyaz Çığlıklar (2016), Strateji (2016), İnsan ve Devlet (2016), Cehennemdere Kanyonu (2017), Başka Bir Hikaye & Herkese Yaşam Üzerine Notlar (2017), Angut (2017), Baş Döndürenler (2017), Trampetler Çalarken (2018), Hayat Karar ve Eylemdir & İnsan Yönetiminin Gizemi ve Motivasyon (2018), Kızıl Gömlekliler (2018), Şamil (2019), Devrimlerin Efendi (2019), 3. Dünya Savaşı (2019), Terörizm ve Hükümetler (2020), Göç (2020), İttihat ve Terakki İsyankar Doğanlar (2020), Sarıkamış (2021), İhtilal-i Nizam & Gizli Örgütler, Cuntalar ve Darbeler (2021), Hitler & Führer ve Naziler (2021), Napolyon & İmparator ve General (2021) Mussolini & Duçe ve Faşistler (2021), Propaganda (2022), Debreli Hasan (2022), Geronimo (2022) kitaplarını yazmıştır. 

 

Osman Pamukoğlu Kitaplarında Hangi Konuları Ele Almaktadır?

Osman Pamukoğlu kitaplarını; tarih, siyaset, ekonomi, edebiyat, felsefe, düşünce gibi alanlarda yazmıştır. Osman Pamukoğlu liderlik, strateji ve kişisel gelişim konulu kitapları ile beğeni kazanmış,15 yıl içinde yazdığı kitaplar ile satış rekorları kırmıştır. Siyasi kimliğinden dolayı, tarihi olayları farklı bir bakış açısı ile anlatmıştır.

 

Osman Pamukoğlu En Çok Okunan Kitapları Hangileridir?

Bütün kitapları beğeniyle okunan Osman Pamukoğlu geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir. Bilgi ve deneyimlerini okuyucuyla paylaştığı kitaplarında, okuyucularına farklı bir bakış açısı sunmaktadır. Osman Pamukoğlu’nun en çok okunan kitapları aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

  • Trampetler Çalarken: İkinci dünya savaşında birbirine karşı savaşan ve uyguladıkları strateji ve taktiklerle dünyaca tanınan en aykırı dört generalin biyografisinden oluşmaktadır. Rommel, Patton, Montgomery, Jukov’ un hayatları anlatılmaktadır.
  • Şamil: Beyaz Örtülü Kafkas Dağlarında yaşayan Şamil’in, dünyadaki beş büyük imparatorluktan birine sahip olan Ruslara karşı verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi anlatılmaktadır. Bir halk kahramanı ve lider olan Şamil, aşılmaz dağlar ve girilemez ormanlardaki kasırga olarak anlatılmaktadır. 
  • Kızıl Gömlekliler: Gayrinizami savaşın dünyaca ünlü şeflerini konu almıştır. Kitapta; Giuseppe Garibaldi, Josip Broz Tito, Mao Zedong, Alberto Bayo, Fidel Castro, Ernesto Che Guevara, Vo Nguyen Giap ve Yaser Arafat ile ilgili bilgiler yer almaktadır.
  • Önder - Çağların Özlemi: Bir komutan, siyaset adamı ve yazar olan Osman Pamukoğlu “Önder-Çağların Özlemi” adlı kitabı ile doğanın tehlikeli yüksekliklere çıkardığı aykırı bir kişilik olan önderi bütün yönleri ile, olmazsa olmazları ile anlatmaktadır. 
  • Cehennemdere Kanyonu: Roman türünde yazılmış bir eser olan Cehennemdere Kanyonu Pamukoğlunun kendi tanık olduğu olaylardan yola çıkarak yazılmıştır. Kitapta 20 asker ve 1 yüzbaşı vardır. Zemheri ayazında karlı ve dumanlı dağlarda, derin vadilerde adım adım iz sürmüştür. Tek amaçları vatanı korumak olan askerler ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgiyi yaşamaktadır.

Ayrıca Osman Pamukoğlu strateji kitapları da yoğun ilgi gören kitapları arasında yer almaktadır.

 

Osman Pamukoğlu Yönettiği Operasyonlar

Birçok operasyon yöneten Osman Pamukoğlu kan uykusu adlı programda yayınlanan operasyonlarının bir bölümü;

  • PKK Kirpi Operasyonu 
  • PKK Balkaya Operasyonu 
  • PKK Kuzey Irak Mezi Harekatı
  • PKK Karanlık Dağ Operasyonu 
  • PKK Buzul Dağı Operasyonu
  • PKK Ejder Operasyonu 
  • PKK Karadağ Operasyonu
  • PKK Kuzey Irak Operasyonu


 

Osman Pamukoğlu Siyasi Kariyeri 

Osman Pamukoğlu, 10 yıl Piyade subayı, 16 yıl kurmay subay olarak kıta komutanlıkları ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 1993 senesinde Tuğgeneralliğe terfi etmiş, 1997’de Tümgeneral olmuştur. 2002 senesinde Tümgenerallikten emekli olmuş, toplamda 43 sene askeri üniforma giymiştir.

 

Osman Pamukoğlu Aldığı Ödüller

Osman Pamukoğlu 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez üstün cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır.





 

  






 

    

Etiketler: Osman Pamukoğlu Hayatı, Osman Pamukoğlu Nereli?, Osman Pamukoğlu Kitapları, Osman Pamukoğlu Si̇yasi̇ Kari̇yeri̇
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı