Mehtap Fırat Kimdir?

mehtap-firat

Mehtap Fırat hakkında Türk gençlik, aşk romanları yazarıdır ifadeleri vurgulanmaktadır. 2013 senesinde Mehtap Fırat wattpad ismindeki sosyal kitap paylaşım platformuna yazdığı kurgular ile adını duyurmaya başladığı öğrenilmektedir. Mehtap Fırat kitapları ilk olarak Kutup Yıldızı kitap serisi ile okurlarına ulaştığı ve bilirkişilerden edinilen kaynaklara göre de gençler arasında bir hayran kitlesi oluşturduğu okunmaktadır. Şimdilik 4 kitaptan oluşan bu serinin 6 kitaba tamamlanacağı ve 5. kitap olarak Güz Fırtınası Kutup Yıldızı eserinin 2023 yılında yayınlanacağı vurgulanmaktadır. Sayın Fırat’ın “Kutup Yıldızı” serisi yanında Mehtap Fırat Uluslararası Bir Aşk Hikayesi romanın da yazarın eserleri arasında yer aldığı belirtilmektedir. Ayrıca wattpad sosyal kitap platformunda da henüz kitaba dönüşmemiş Mehtap Fırat Aşka Düşüş yapıtı olduğu eklenmektedir. 

 

Mehtap Fırat Hayatı

Mehtap Fırat hayatı incelendiği zaman yazarın, 28 Ağustos 1994 yılında Mersin’de doğduğu okunmaktadır. Yazar Mehtap Fırat ilköğretimini Mersin’de tamamladıktan sonra lise dönemine başladıktan sonra Almanya’da hayatına devam ettiği bildirilmektedir. Eğitimine Almanya’da devam ettiği öğrenilen Sayın Fırat’ın, Hizmet ve Satış Elemanlığı bölümünü tamamladığı bilgisine erişilmektedir. Yaşamını Almanya’da sürdürdüğü ve 2013 senesinde kitap paylaşım platformu olan Wattpad’de yazılarını yayınladığı da eklenmektedir. Yazar Mehtap Fırat’ın günümüzde de Wattpad platformu üzerinden aktif bir şekilde yazılarını paylaştığı da vurgulanmaktadır. 

Sayın Fırat’ın ilk basılı yapıtı “Kutup Yıldızı” aynı adı taşıyan serisinin de başlangıç kitabı olarak kabul edilmektedir. Uzmanlar Mehtap Fırat’ın daha sonra serisine 3 kitap ekleyerek 4 kitaplık bir seri ile hayran kitlesini büyüttüğünü ve serinin 6 kitaba tamamlanacağını söylemektedir. Bu seri dışında da yazarın “Uluslararası Bir Aşk Hikâyesi” yapıtı bulunmaktadır. Sayın Fırat kendisi ile yapılan bir röportajda 2013 sensinde Wattpad’e arkadaşlarının tavsiyesi ile başvurduğunu ve onun öncesinde de bir sosyal medya platformu olan Facebook sayfalarında yazarlığını icra ettiğinden bahsetmektedir. Aynı röportajda yazar Mehtap Fırat’ın hep yazmayı sevdiği, kitap okumaya ve müzik dinlemeye zaman ayırdığı, kendisini duygusal, eğlenceli ve inatçı olarak tanıttığı, çocukken oyuncu olmak istediği ve hala bu isteğinin devam ettiği, hatta yazdığı karakterlerden birini canlandırma hayali olduğu de eklenmektedir. 

 

Mehtap Fırat Nereli?

Mehtap Fırat nereli?” sorusu için de Mersin’li olduğu ve günümüzde ise Almanya'da yaşadığı öğrenilmektedir. 

 

Mehtap Fırat Kaç Yaşında?

Doğum tarihi 28 Ağustos 1994 olan yazar hakkında “Mehtap Fırat kaç yaşında? 29 yaşında olduğu bilgisine ulaşılmaktadır. 

 

Mehtap Fırat Eğitim Hayatı

Yazar Mehtap Fırat hakkında inceleme yapıldığı zaman İlköğretim eğitimini Mersin’de tamamladığı, lise eğitimine ise Almanya’da devam ettiği, sonrasında da Hizmet ve satış Elemanlığı bölümünü bitirdiği görülmektedir.

 

Mehtap Fırat Kaç Kitabı Vardır?

Yazar Mehtap Fırat’ın “Kutup Yıldızı” serisine ait olan 4 ve seri dışında 1 adet “Uluslararası Bir Aşk Hikayesi” ile toplam 5 kitabı bulunmaktadır. 

 

Mehtap Fırat Kitapları

Yazar Mehtap Fırat’ın kitapları ele alınmak istenirse aşağıdaki sıralama doğru kabul edilmektedir.

  • Kutup Yıldızı 1 – 24.09.2018, 480 sayfa
  • Kutup Yıldızı 2 – 09.11.2018, 384 sayfa
  • Kutup Yıldızı 3 – 11.07.2019, 448 sayfa
  • Uluslararası Bir Aşk Hikayesi – 05.01.2021, 480 sayfa 
  • Kutup Yıldızı 4 Yaz Rüzgarı- 08.03.2022, 432 sayfa

Gençlik ve aşk türleri altında yer alan Sayın Fırat’ın kitapları, okurları tarafından akıcı diliyle kurgunun içine çekildiği ve sürükleyici bir anlatım ile eserlerin kaleme alındığını yorumlarını almaktadır. Mehtap Fırat’ın kitap takipçileri heyecan verici olay örgüsünün farklı maceralara kapılarını açtığı ve kitapların her yaş grubunu kapsadığı da ifade etmektedir.  Uzmanlar tarafından da heyecan verici gençlik hikâyeleri tanımını alan Sayın Fırat’ın yapıtları, yazarın genç okurları gözeterek eserlerini oluşturduğunu bilgisini eklemektedir. 

Mehtap Fırat’ın “Kutup Yıldızı” serisinin ilk kitabında Senem ile Nisa adında iki genç kadının yetimhanede başlayan öyküsü ele alınmaktadır. Karakterlerin aşk hikâyeleri ve aralarındaki dostluk bağının okuyucular tarafından da ilgi gördüğü kitap satış yetkililerince belirtilmektedir. Bu bağlamda yazar Mehtap Fırat’ın “Kutup Yıldızı I” kitabının tanıtım bülteninde “Fedakârlık… Dört hecelik basit bir kelime gibi görünse de, aslında onun hayatında bir dönüm noktasıydı. Geçmişe dair kırgınlıklarını yetimhanede unutmaya çalışan Nisa, bir gün aynı kaderi paylaştığı arkadaşıyla farklı bir dünyanın kapısını aralar. İki dost, bu kapı aralığından uzatılan sıcacık ellere, kimsesizliğin soğuk rüzgârından korunmak ümidiyle sarılır. Nisa ve Senem sonunda o yetimhane odasının duvarlarına fısıldadıkları hayalleri gerçekleştirme şansı elde ederler…” anlatımı yer almaktadır.

“Kutup Yıldızı” serisinin devam niteliği taşıyan 2. kitabın ise tanıtımı “Aşk Ve Arkadaşlık Arasında Sıkışmış Olan Kutup Yıldızı’nın Masalı Kaldığı Yerden Devam Ediyor…” ifadeleri ile başlayıp “Yeni hayatlarında her geçen gün birbirinden daha da uzaklaşan Nisa ve Senem’i zor günler beklemektedir. Kalpleri ise bambaşka umutlar için çarpıyordur. Demir’in aniden İstanbul’dan dönmesiyle her geçen gün kalbi ve mantığı arasında kalan Nisa için hayat bu kez daha da zorlu bir sınav haline gelir. Kamp ateşinin çevresinde alevlenen hislerini dizginleyemediği gibi ansızın yaşadığı farklı bir olayla yeniden kalbine kilit vurmayı tercih eder. Kendi duygularıyla sınanırken bir de Senem’in varlığı işleri daha da karıştıracaktır…” şeklinde devam etmektedir. 

Yazar Mehtap Fırat kendisine yöneltilen sorularda “Kutup Yıldızı” serisinin şu ana kadar 4 kitabın basıldığının ve serinin 6 kitaba tamamlanacağının bilgilerini geçmektedir. Serinin 3. kitabı hakkındaki açıklamada “Asıl aşk, Kutup Yıldızı’nın gizemli kutusunu açmasıyla başladı ve yavaş yavaş kutunun derinliklerine sızdı. Orada gördü kalbinin nasıl çırpındığını, nasıl değiştiğini…” satırları okunmaktadır. Serinin 4. kitabı olan “Kutup Yıldızı 4: Yaz Rüzgarı” için de maceranın kaldığı yerden devam ettiği bilirkişilerce öğrenilmektedir. Bununla birlikte kitabın açıklamasına “Kutup yıldızı serüveni yaz rüzgârı ile devam ediyor…” cümlesiyle giriş yapıldığı gözlenmektedir. 

“Kutup Yıldızı” serisinden bağımsız bir eser olan “Uluslararası Aşk Hikayesi”nin konusu ise aşık olma ve evlenme düşüncesinden fazlasıyla uzak olan çapkın bir Rus iş insanının bakış açısı yansıtılmaktadır. Eserin karakterinin kendisini etkileyen bir Türk kadını ile tanışması ile macera başlamaktadır.  “Uluslararası Aşk Hikayesi” eseri Türkiye’den Rusya’ya uzanan bir olay örgüsü sayesinde okuyucular ile buluşmaktadır. Kitabın açıklaması ise “Korkak adamlar, kalplerinden geçen o sihirli cümleyi söyleyemedikleri için hep kaybetmeye mahkûmdur.”kelimeleri ile başlarken kısaca şöyle devam etmektedir. “Evlenmek, bağlanmak, âşık olmak” kelimelerinden tamamen uzakta yaşayan genç, başarılı, çapkın bir Rus iş adamı… Andreas Ivanov. Onu tüm cazibesiyle etkisi altına alacak; inatçılığıyla, hırsıyla, dik başlılığıyla tabularını yıkıp hayatındaki en önemli varlık hâline gelebilecek kadar güçlü bir Türk kadını… Yasemin Ünsal.”

 

Mehtap Fırat İlk Kitabı

Yazar Mehtap Fırat’ın ilk kitabı olan “Kutup Yıldızı 1”, “Kutup Yıldızı” serisinin de ilk eseri niteliği taşımaktadır. Yapıtın yayın tarihi ise 22.12.2017 olarak belirtilmektedir.

 

Mehtap Fırat Son Kitabı

Sayın Mehtap Fırat’ın son kitabı ise “Kutup Yıldızı” serisinin de son yapıtı olan “Kutup Yıldızı 4: Yaz Rüzgarı”dır ifadeleri okunmaktadır. Mehtap Fırat son kitabının yayın tarihi de 08.03.2022 şeklinde geçmektedir. 

Etiketler: Mehtap Fırat hayatı, Mehtap Fırat kitapları
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı