Gamze Çelik Kimdir?

gamze-celik

Yazar Gamze Çelik hakkında “Gamze Çelik kimdir?” hakkında Türk genç ve fantastik romanlarının yazarıdır bilgisi edinilmektedir. Fantastik türünde eserler kaleme alan Gamze Çelik yazar “Piramit” serisi 3 adet kitaptan oluşmaktadır. “Piramit” serisi kitaplarının yayın tarihi kronolojik sırası ile “Ay Düğümü” 2020 yılı, “Amenta” 2021 yılı ve “Mahes” 2022 yılı şeklinde olmaktadır.  Ortaokul yıllarından beri farklı konularda hikâyeler yazdığı ve eserlerinin kurgularını sosyal medyadan paylaştığı da eklenmektedir. Yazar Gamze Çelik wattpad yani sosyal medya kitap platformu üzerinden eserlerinin açıklamaları olduğu belirtilmektedir. 

 

Gamze Çelik Hayatı

1998 senesinde Bursa’da dünyaya gelen yazar Gamze Çelik’in hayatı incelendiğinde Bursa’da doğup büyüdüğü ve ailesinin şu anda da Bursa’da yaşadığı öğrenilmektedir. Lisans eğitimi için Antalya’ya yerleşen Gamze Çelik’in Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezundur ifadeleri gözlenmektedir. Yazar Sayın Çelik’in kendisiyle yapılan bir röportajında et yemediği için yemek konusunda seçici olduğu, her kitabı okumayı tercih etmediği, içinde aşk olan kitapları okuduğu belirtilmektedir. Bununla beraber aynı röportajda Gamze Çelik’in gezmeyi, yazmayı ve okumayı ayır ayrı çok sevdiği de okunmaktadır. Son yıllarda da gezmeye fazlasıyla vakit ayırdığı bildirilmektedir. 

İnternet kitap paylaşım platformu olan Wattpad’de “Ay Düğümü”nün ilk bölümünü paylaşan Gamze Çelik’in ilk andan beri bu kurgusunun kitaplaştırmayı düşündüğü söylenmektedir. Mısır Mitolojisini kurgusal olarak ele alan bir Türk yazarı olarak tanınan Çelik, kitaplarla her zaman içli dışlı olmayı sevdiği eklenmektedir. Gamze Çelik’in yazarlığa daha önce part time bir iş olarak baktığı ve bir meslek olarak düşünmediği, şimdi ise bu bakış açısının değiştiği de fark edilmektedir. Sayın Çelik’in kurgularını yazarken müziğinin her zaman açık olduğu, belli bir tür dinlemediği ve sadece arkada düzenli bir ritme gerek duyduğu geçmektedir. Yazarın senelerdir genel olarak yazmak için belli bir ortamı kullandığı söylenirken laptopunu kucağına alarak yanında kurgu notlarının yer aldığı not defterinden de bahsedilmektedir. 

Gamze Çelik okurken en çok keyif aldığı yazarın Dan Brown olduğunu da araştırmalar arasında kendini belli etmektedir. Bütün bunlarla beraber yazar Gamze Çelik ile yapılan röportajlardan ayrıca kahve sevdiği, en sevdiği mitolojik karakterin Tanrı Ra olduğu, ilk beğendiği kitabın “Da Vinci Şifresi” olduğu ve ilk okuduğu serinin de İpek Ongun’un “Bir Genç Kızın Gizli Defteri” yapıtıdır bilgileri elde edilmektedir. Röportajında fantastik kitap türü okumayı sevdiğini de belirten Gamze Çelik’in en çok görmek istediği yerler için de İtalya, Mısır ve İngiltere ifadelerine yer vermektedir. Yazar Gamze Çelik hakkındaki bilgilere devam etmek gerekirse de bilim kurgu film izlemeyi, slow müzik dinlemekten hoşlandığı ve kedileri sevdiği okunmaktadır. 

 

Gamze Çelik Kaç Yaşındadır?

Gamze Çelik kaç yaşında?” sorusu için 19 Mayıs 1998 senesi doğumlu yazarın 25 yaşında olduğu bilgisi iletilmektedir. 

 

Gamze Çelik Nerelidir?

Yazar Gamze Çelik hakkında yazılar incelendiğinde kendisinin Bursa doğumlu olduğu yazılmaktadır.  

 

Gamze Çelik Eğitim Hayatı

Sayın Çelik’in eğitim hayatı ile ilgili Lisans öğreniminin Akdeniz Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği Bölümü tamamladığı açıklamasına ulaşılmaktadır. 

 

Gamze Çelik Kitapları

Gamze Çelik’in şu güne kadar yayınlanmış olan kitapları “Piramit” serisi içinde yer alan eserlerinden oluşmaktadır. Bu eserlerin sıralaması aşağıda yer almaktadır.

  • Gamze Çelik Ay Düğümü – 27.02.2020, 496 sayfa
  • Amenta – 26.03.2021, 496 sayfa
  • Mahes – 20.05.2022, 352 sayfa

Gamze Çelik’in “Piramit” serisine ait kitapların Mısır Mitolojisinden izler taşıdığı hatta direk bu Mitlere dayanarak eserlerini kaleme aldığı vurgulanmaktadır. Kurgu, anlatım ve yapıtlarında ele aldığı karakterler açısından yazarın okurlar tarafından beğeni kazandığı da uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Yazar Çelik’in kitaplarını okumuş olan kişiler tarafından eserleri hakkında Antik Mısır’da heyecan dolu bir macera kurgusu içerdiği, mitoloji ve fantastiğin mükemmel uyum içinde olduğu, kitaplarının okunurken hiç sıkmadığı, sayfaların nasıl bittiği anlaşılmadan kitapların hemen bittiği ve seri boyunca devamının sabırsızlıkla beklendiği yorumları yapılmaktadır. 

Yazar Gamze Çelik’in ve serinin ilk kitabı olan “Ay Düğümü” incelenmek istendiğinde tanıtım bülteninde ilk olarak şu ifadelere yer verildiği gözlenmektedir. “Mısırın kızgın kumlarının içine gömülen karanlık bir sır.. Ra’nın gözünün arkasında asırlardır ulaşılmayan bir gerçek.. Hiyerogliflerin anlatmaya çalıştığı bir hikaye.. Ve mucizevî bir aşk.” Eser hakkında açıklama şu şekilde devam etmektedir. “Arkeolog olan Ayliz Kılıç, en büyük hayalini gerçekleştirmek üzere Mısır’da gizlice bir piramide girdiğinde karşılaşacağı esrarengiz olaylardan bihaberdi. Asırlardır kimsenin ayak basmadığı​ bir hazine odasında rastladığı Ra’nın gözü onu kendi dünyasından bambaşka bir dünyaya sürüklediğinde bunun, çözmeye çalıştığı gizemlerin en büyüğü olduğunu öğrenecekti. Yaşayacağını hayal bile edemediği şeyler başına geldiğindeyse asıl kimliğini keşfedecekti…” 

Gamze Çelik ikinci kitabı olan “Amente” için ise 2021 yılında okurları ile buluşturduğu bilgisine ulaşılmaktadır. Bilirkişiler tarafından “Piramit” serisinin ilk kitabından sonra heyecanla beklendiği iletilen “Amente”nin tanıtım yazısında “Söylendiği günden beri Amenta’nın duvarlarında yankılanan bir kehanet… Ay Düğümü lanetini sona erdirecek bir kitap… Her şeyin sorumlusu acımasız bir kraliçe… Ve biz… Her ne kadar mısır tanrılarının kavgası gibi görünse de bu bizim hikâyemizdi. Gecenin hâkiminin ve onun parıltısının… Zamanın buzdan çarkları Ayliz Kılıç için dönmeyi bıraktığında, kumların arasından çıkarılan sırlar etrafa saçılmıştı. Karanlık gerçeklerin arasındaki yerini bulan Ayliz, hayatını ikinci kez değiştiren o zorlu kararı verecek ve kendini yeniden Aytun Karavera’nın dünyasında bulacaktı. Bir kez daha asıl ait olduğu yere döndüğünde her şeyi öğrendiğini, tek düşmanının Neftis olduğunu zannediyordu… Aytun, aşkının tuzağına düşerek Ayliz’i herkesten saklamaya çalışırken kurduğu intikam planının asıl kurbanı olduğunun farkına varabilecek miydi? Yoksa tüm bunlardan bihaber yaşamaya devam mı edecekti? İhanetler, büyülerin asırlardır süregelen etkileri ve azap ruhları…” kitap içerik bilgisine ulaşılmaktadır. 

Yazar Çelik’in son kitabı 2022 basım tarihli “Mahes”, “Piramit” serisinin de son eseri ünvanını taşımaktadır. Gamze Çelik’in röportajlarında serinin 3 kitaptan oluşacağı da teyit edilmektedir. Sayın Çelik’in “Mahes” kitabının tanıtım bülteninde ise yapıt hakkında “…Kraliçe Neftis’in asırlardır süregelen saplantılı planları gerçekleştiğinde her şeyini kaybeden Ayliz olmuştu. Ancak tanrıların tanrısı oyuna dahil olduğunda tüm dengeler değişecek ve çölün sert fırtınalarının arasında yeni ittifaklar kurulacaktı. Antik sırların arasındaki yerini öğrenen Ayliz Kılıç’ın artık kabullenmesi gereken yeni bir kimliği ortaya çıkacak ve Yüce Ra tarafından yeni Mısır Tanrıçalığı ile görevlendirildiğinde kendini bu yeni sıfatına alıştırması gerekecekti. ..” cümleleri okunmaktadır.

Yazar Gamze Çelik’in kendi kitapları hakkında yaptığı yorumlar arasında eserlerinde fantastik yazan çoğu yazarın aksine Türk isimlerine yer verdiğini vurgulandığı okunmaktadır. Sayın Çelik ifadelerinde doğru isimlerin seçimiyle kurgunun örtüştüğü, böylece kitaplarının okurlar tarafından ilgisini çekmekte avantaj yakaladığını göstermek istediğinin altını çizmektedir. Ayrıca yazar Çelik her kurguyu için isim araştırırken internet arama motorlarından araştırma yaptığını da eklemektedir.  

 

Gamze Çelik Kaç Kitabı Vardır?

“Piramit” serisinin yazarı olan Sayın Gamze Çelik 3 adet kitabı bulunmaktadır. Bu kitapların hepsi seriye ait olmaktadır.

 

Gamze Çelik Son Kitabı

“Mahes” için yazar Gamze Çelik’in son kitabıdır bilgisi öğrenilmektedir. “Mahes” kitabının yayın tarihi ise 20.05.2022 olarak eklenmektedir. 

Etiketler: Gamze Çelik hayatı, Gamze Çelik kitapları
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı