Bookstagramlar Öneriyor: 2022'de Okudukları En İyi 11 Kitap

bookstagramlar öneriyor, Bookstsgram, Kitap Önerisi, Kitap Önerisi

Günümüz dijital dünyasında bilgiye erişmek her geçen gün daha da kolaylaşıyor. Dijital dünyanın kitap eleştirmenleri yani Bookstagramlar artık yayın dünyasında azımsanmayacak öneme sahipler. Bir kitabın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilen, en önemlisi kitap seçimi konusunda kafası karışık takipçilerine yol gösteren Bookstagramlara inkilap.com için yılın en iyi 11 kitabını sorduk:

 

 

 

 

Krayon - Yuvaya Yolculuk

İçsel bir yolculuk ruhsal bir yolculuk kitabı aslında sadece bir rüya ile yuvanı, evini kendi benliğini bulmak için çıkılan yolculuk. Bana harika bir rehber ve asıl benliğimi kendi içsel yuvamı bulmam ve hayata bakış açımı değiştiren aslında asıl yuvamın kendi içimde kendim olduğunu bana anlatan kitap.

 

 

Sadece 2022 değil tüm hayatımın kitabı kesinlikle! Belki size de bir rüya harika bir yuva olabilir...

@sevkitab.i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaplanın Sırtında - Zülfü Livaneli

2022 yılında pek çok güzel kitap okudum, ama biri var ki beni en çok etkileyen kitap olmayı başardı. Zülfü Livaneli’nin titiz tarih araştırmaları sonucunda objektif bir bakış açısıyla kaleme aldığı Kaplanın Sırtında Osmanlı İmparatorluğu’nun otuz üç yıl saltanat süren ardından bir gece yarısı maiyetiyle Selanik’e sürgün edilen sultanı II. Abdülhamid’in ilginç yaşamını konu alıyor.  Mutlaka okuyun…

@kitabimkahvem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İbrahim Bakırhan - Davinci'nin Darphanesi

Gerek kurgu, gerekse anlatım olarak kusursuz bir kitap olduğunu söyleyebilirim... Kitabı okurken çok heyecanlandığımı da belirtmek istiyorum... Bu sıra dışı kalpazanlık hikayesinde tarihi, dini muazzam detaylar bulacaksınız... Aksiyon dolu sahnelerde kendinizi kaybederken, kitabın sanatsal detaylarında yeni keşiflerde bulunacaksınız... Kapağından cümlelerine kadar her şeyiyle büyük bir emeğin ürünü diyebilirim... Okuyun, okutun efendim

@ladybookmaster

 

 

 

 


 

 

 

 

Kristin Hannah - Bülbül

Bir kadının ruhunun manzarası, savaştaki bir dünya gibi ne kadar hızlı değişebileceğinin göstergesiydi. Hayata tutunmanın çabasını, acıyı, pişmanlığı, gururu, dehşeti, vahşeti, aşkı, kayıpları, zaferleri ve direnmeyi hepsini ilmek ilmek içimize işledi,hissettirdi. Bence mutlaka herkesin bu esere hayatının bir anında yer vermesi gerekiyor…

@geceye1kitap_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sümeyye Demirkan - Mürrekebe Boyanan Sardunya

Çok nahif, okurken içinizi ısıtacak bir kitap. Okurken yüzümde gülümseme eksik olmadı. Mislina’nın o saf sevgisi, Akif Selim’e karşı hissettiği duygular çok güzel aktarılmıştı. Satırları okurken duyguları hissedebiliyordum. Mislina ile birlikte bende heyecanlandım, mutlu oldum, sevindim.

Başta karşılıksız olarak aşkın karşılığını bulması bana aşkı daha derinden daha içten hissettirdi.

@calikusununkitapligi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aziz Nesin - Şimdiki Çocuklar Harika

Bu yılın favori kitabım Şimdiki Çocuklar Harika Aziz Nesin. Sebebi çocukların bakış açısından dünyaya bakmamı sağladı ve bu çok keyifliydi!

@Kitaplikahveliblog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yüz Karası - Brittainy C. Cherry

2022 yılında birden fazla favori kitabım oldu ama “Yüz Karası” benim için en iyisiydi! Bunun sebebi de kalbime dokunmuş olması. Hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşadım ve karakterlerin kendilerini bulma hikayelerinden çok etkilendim. Yazar duyguları çok gerçekçi yansıttığı için gerçekmiş gibi hissettim! Okuduğum en güzel dram ve aşk’ın bir arada olduğu kitaplardan biriydi.

@cicikitaplik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sessiz Hasta - Alex Michaelides

Bu yıl çok fazla kitap okudum ama Sessiz Hasta - (Alex Michaelides) kesinlikle favorim oldu! En iyisiydi! Bir okuyucunun istediği her türlü heyecana sahipti. Ters köşeleri, karakterleri ve konusu… hepsi çok iyiydi!

Sessiz Hasta, herkesin okumasını istediğim bir kitap oldu benim için!💖

@zeyzeybloogg

 

 

Bizimle Başladı Bizimle Bitti - Colleen Hoover

Benim 2022 favori kitabım Colleen Hoover Bizimle Başladı Bizimle Bitti oldu. Geçmiş ve günümüzde ilerleyen bir hikayeydi ve kadın karakterin yaşadığı durum beni çok etkiledi. Yazar kendi hayatından kesitler de eklemiş kitaba. Teşekkür yazısını okuyunca kitaba saygım ve sevgim bir kat daha arttı.

Anne, eş, evlat ve kardeş…

Bu tanımlardan biri olup da etkilenmemek mümkün değil diye düşünüyorum.

@bikitapokudum

 

 

 

 

 

Gazap Üzümleri - John Steinbeck

Toplumsal krizin etkilerini anlatımı, betimlemelerin güçlü oluşu ve aile kavramının gerçekçi bir şekilde yansıtılmasından dolayı kitabı çok beğendim. Beni en fazla etkileyen ise hikâyenin gerçekliği ve sonunda okuyucunun çaresiz kalışıydı. Herkese önerebileceğim kıymetli eserlerden biri oldu, Gazap Üzümleri.

@kagitkizz

 

 

 

 

 

 

Bin Gemi - Natalie Haynes

Benim için yılın kitabı kesinlikle Natalie Haynes’in kaleme aldığı Bin Gemi oldu. Truvalı kadınlardan yola çıkarak kadınların yaşadıklarını ve en önemlisi acılarını o kadar epik bir dille anlatılıyor. Bu noktada kendiniz o kadınların yerine koymadan duramıyorsunuz. Ve kitabı bitirdiğinizde hayata baktığınız o minik pencerenin biraz daha genişlediğini fark ediyorsunuz.

@sonkahvebukucu

 

 

 

 

 

 

Etiketler: kitap, blog, blog, yazısı, önerisi,
Ocak 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı