Beyza Aksoy Kimdir?

beyza-aksoy

Beyza Aksoy kimdir? sorusu genç yazarı merak eden kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Beyza Aksoy, aşk kitapları, edebiyat ve roman kategorilerinde eserler yazmış genç bir yazardır. Beyza Aksoy Wattpad üzerinden yazdığı hikayelerle yazarlık kariyerine başlamıştır. 2000 yılında dünyaya gelen genç yazar Beyza Aksoy, kaleme aldığı eserlerle büyük beğeni toplamıştır.

 

Beyza Aksoy Hayatı

Beyza Aksoy 7 nisan 2000 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren yazmaya ilgisi olmuş sürekli bir şeyler yazmış ve kendisini yazarlık yolunda ilerletmiştir. İlk kitabı “Denizimsi” Nisan 2016’ da yayınlanmıştır. Genç yazar Beyza Aksoy günlük tutmayı, fotoğraf çekmeyi, piyano çalmayı ve dans etmeyi çok sevdiğini söylemektedir. Genç yazarın Denizimsi, Denizimsi 2, Bir Genç Kızın Kaleminden, Adını Sen Koy, Siyah Kuğu, Ruh Kadehi, Siyam, Matem Çiçekleri, Onun Şeytanları, Açık Yaralar ve Dikiş İzleri, Kelebeği Öldürmek ve Kül Kelebek isimli kitapları bulunmaktadır. Genç yaşına rağmen birçok başarılı esere imza atan yazar yazmaya devam etmektedir. 

 

Beyza Aksoy Kaç Yaşında?

Genç yazarı sevenler ve merak edenler “Beyza Aksoy kaç yaşında” ve “Beyza Aksoy doğum günü” ne zaman gibi soruları araştırmaktadır. 2000 doğumlu olan Beyza Aksoy 2023 yılı itibari ile 23 yaşındadır.

 

Beyza Aksoy Nereli?

Genç yazar Beyza Aksoy’un İstanbullu olduğu bilinmektedir.

 

Beyza Aksoy Eğitim Hayatı

Beyza Aksoy lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Mütercim Tercümanlık ve Sosyoloji eğitimi almıştır.

 

Beyza Aksoy Hangi Türde Eserler Yazmıştır?

Beyza Aksoy kitaplarını genellikle kurduğu hayaller ve gördüğü rüyalar üzerine kurgulamaktadır. Genç yazar Beyza Aksoy eserlerini genel olarak roman ve hikaye türünde yazmaktadır. 

 

Beyza Aksoy Kitapları

Genç yaşına rağmen büyük başarılara imza atmış olan Beyza Aksoy’un hayran kitlesi bi hayli fazladır. Hayranlarının yaş ortalaması genel olarak 13-17 yaş aralığında olan Beyza Aksoy kitapları beğenilerek okunmaktadır. Yazarın şimdiye kadar yazmış olduğu kitaplar ve kitap içerikleri aşağıda verilmektedir;

  • Denizimsi: Denizimsi isimli kitap Beyza Aksoy’un ilk çıkarmış olduğu kitabı olma özelliğine sahiptir. Eğlenceli aşk kurgu romanı olan “Denizimsi” martıya aşık olan balığı anlatmaktadır. “O çikolatadan nefret eden ama deli gibi çikolatalı süt içen ironik bir kişiliktir. Gözlerinin mavisi ruhuna yansımış bir balık… Onun özel kelimeleri, çileden çıkaran bir iç sesi, nefret ettiği büyük mavi gözleri var. Onun silahı kelimeler, öyle ki tek bir kelimenin binlerce tekmeye eşdeğer olduğunu biliyor. Kendini nefes alan bir ölü olarak tanımlıyor, kaderinin acı çekmek olduğuna inanıyor..en mutlu anlarında bile. Ve şimdi ise bir martının kanatları altında korkusuzca yaşıyor. Ben en çok martıya aşık olan balık için üzülüyorum… Yanına gitse mutlu olur ama ölür. Suda kalsa yaşar ama uzaktan izler sadece. Dokunamaz..Öpemez..Hissedemez..Sarılamaz..Gözyaşını silemez..Acısına ortak olamaz.”
  • Siyah Kuğu: Beyza Aksoy’un en çok satan kitaplarından biri olan Siyah Kuğu fantastik kurgu kitabıdır. Fantastik kurgunun büyülü dünyasındaki mucizelere tanık olma fırsatı ve romantizmin doruklarına çıkaran bir hikaye okuyucuya sunulmaktadır. “Gökyüzü aydınlık diye mi üzülüyorsunuz? Teninizi yakan güneşe gülümseyin. Çünkü karanlığın içindekileri bir kez gördüğünüzde, bir daha eskisi asla olamazsınız. Ve kan sızıyor, bir kuğunun dinmeyen uğultusundan. Mumu üfleyip siyahıma karanlığını süren tanıdık dudakları gözlüyorum şimdi; boğazından dökülen her bir söz ayrı bir melodi. Bir ilahi..Yada ağıt..Ayırt edemiyorum artık..”
  • Siyah Kuğu 2-Ruh Kadehi: Siyah Kuğu’nun devamı olan bir kitaptır. “Ölümü kendi ellerinden olan gecenin koğuşlarına hapsolmuş katillerin son sözleri henüz söylenmedi. Mezar taşlarının başında karanlığa bir mum yakan insanlar, bir şarkı mırıldanıyor; sözleri dile gelmedi. Kırılmış kanatlar, incinmiş kalpler, kaybolmuş ruhlar. Söylesene Siyah Kuğu, sen buradasın diye mi yağmur yağıyor, yoksa bulutlar da mı bize ağlıyor?”
  • Onun Şeytanları: “İnsanları insanlar öldürür, silahlar değil. Bu devirde sözler işliyor cinayetleri, katiller değil. Beni başrolleri yakınlaştırmak için yazılan ikinci karakter, hikayesini dinlemek istemediğin figüran olarak hatırlarsın. Ama herkesin bir hikayesi vardır. Ve ben o sarışınım. Sen ise benden nefret ediyorsun. Üşürken içimi sevgi ısıtmadı benim, hep çay ya da kahve içtim. Büyüdüm.. Büyüdüm.. Büyürken sıcak şeylerle ısınamadığım kışlar geçirdim. Odamın kapısı bir gece yarısı çocuk masallarına hiç açılmadı. Bu yüzdendir belki de, yatağımın altındaki canavarlar her gece kafamda cirit atardı. Anneme söyledim, babama da..Susmayı böyle öğrendim : Saat 8’de, yemek masasında.”
  • Açık Yaralar ve Dikiş İzleri: “ Pencereleri kapatsan da dışarıdaki kötülüğün içeriye sızacak bir yol bulduğunu biliyorum ama yine de ışıkları söndürüp onlarla körebe oynayabilirsin,”diye mırıldandım. “Direksiyon başında sinirlendiğinde hızı artırabilirsin, dışarıda koşmaya başlayabilirsin ama öfkeni sindirmeyi öğrenmezsen kafanın içindeki o bir metrekarelik alanda felç geçirirsin.” Çantamı çıkardım ve kucağıma aldım. “ Bir de … “ Paketten bir tane çıkardım. “ Yaralarını kapatmak yerine açıkta bırakırsan insanların ellerine kolayca mikrop kapmanı sağlayacak yegane silahı vermiş olursun. Zehirli iğneyi. İğne asla zehre batırılmamıştır, onu tutan insanlar zehirlidirler.” Çantamın fermuarını kapattım. “Sonra dikiş izi kalır. O iz geçmiyor.”
  • Vernem Nidahen-Açık Yaralar ve Dikiş İzleri 2: İnsanın en büyük savaşı kendi iç dünyasıyladır ve hayat, göz açıp kapayıncaya kadar geçen zaman aralığında, gerçekle hayal arasında biriktirdiğin anılardan ibarettir. Anıların seni geçmişe bağlar da bazen bunlar ruhunu sıkar, bedenin dar gelir. Ölümün soğuk kollarına atlayacakken bir seçimle tekrar herşey değişir. Ya yaraları, can kırıkları… Onları tek bir yara bandı kapatabilecek midir? Bir dikiş, iki dikiş, vazgeçiş. En büyük yaran ilk vazgeçişindir. En çok ilk vazgeçişlerin izi kalır. Çünkü izi kalan yara, hiç iyileşmemiştir aslında.”
  • Siyam-Kış Güneşi: “Sence Sezen Aksu kime diyor aykırı çiçek diye?” 

“Kalana besbelli.”

“O zaman gitmek icap eder.”

“Herkes gitmiş diye gidilir mi?”

“Herkese inat kalınır mı?”

Dünyanın en boğucu sabahları, uyanmak istemediğin bir güne gözlerini açmanla başlar. Eninde sonunda çıkarsın o yataktan, kalkarsın ayağa… 

  • Matem Çiçekleri: Beyza Aksoy’un en son çıkan kitabı Matem Çiçekleri yazarın en çok satan kitapları arasına girmiştir. Onun Şeytanları kitabıyla başlayan ve Kelebeği Öldürmek, Kül Kelebek ile devam eden seri Matem Çiçekleri ile sona ermiştir. “Kozayı korkunç bir hastalık sardı, kelebek artık acıya tutsaktı. O çok korktuğun acı, kelebek; seni sarıp sarmalayacaktı.”
  • Kül Kelebek: Kül Kelebeğin konusu bir aile dramıdır. “Ateş yoluna ışık belki ama dokunsan yanarsın. Uzansan sen şimdi yarama, sol yanıma; kan akıtır, tuz basar, yakarsın.”
 

Beyza Aksoy İlk Kitabı 

Genç okur kitlesine sahip başarılı genç yazarın ilk yazdığı kitabı “Denizimsi” isimli kitaptır.

 

Beyza Aksoy Son Kitabı

Beyza Aksoy’un son kitabı “Matem Çiçekleri” isimli kitaptır.

 

Beyza Aksoy En Çok Okunan Kitabı Hangisidir?

Beyza Aksoy’un en çok okunan kitabı Siyah Kuğu serisidir.

 

Beyza Aksoy Kitapları Okuma Sırası Nedir?

Beyza Aksoy kitapları seri halinde olduğundan birbiriyle bağlantılıdır. Bu sebeple okuma sıralaması önem taşımaktadır. Beyza Aksoy kitapları okuma sırası;

  • Siyah Kuğu
  • Siyah Kuğu-Ruh Kadehi
  • Onun Şeytanları
  • Kelebeği Öldürmek
  • Kül Kelebek
  • Açık Yaralar ve Dikiş izleri
  • Vernem Nidahen - Açık Yaralar ve Dikiş İzleri 2
Etiketler: Beyza Aksoy Kitapları, Beyza Aksoy Hayatı
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı