Leonard cohen'in verdiği en önemli röportajlardan oluşan 'bir leonard cohen kitabı' geoturka ile türkçede! 'Kafayı sıyıran ve hayata dönen, saf delilikle tanışmış herkes, sarhoşluğu, halusinasyonu, gezegenlerin ve kürelerin müziğini, sonsuz güç, hayat ve tanrı fikrini bilir; bunlar da kafanızı uçurmaya yeter de artar.'Şarkıcı, şair, romancı, münzevi, hepsi... Leonard Cohen'den bahsediyoruz. 'Yeniden dünyaya gelseydiniz ne olmayı isterdiniz?' sorusuna 'Leonard Cohen hariç her şey' cevabını verebilen, 'Şarkılarımın her biri için gereken bedeli ödedim' diyen Cohen'den.Leonard Cohen kendisinden bahsederken bile nesnelliği elden bırakmıyor ve ortaya aforizmalarla dolu muhteşem bir kitap çıkıyor.Bayanlar, baylar, karşınızda Leonard Cohen!
Küllerinden doğarak Kurtuluş destanını yazan Türk milleti, Cumhuriyet'le, devrimlerle ve demokrasiyle tanışıyor…
Muhafazakar bir Osmanlı kızı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı'nın ve ikinci Cumhurbaşkanı'nın eşi oluyor…
Mevhibe, Lozan'dan Cumhuriyet'e, devrimlerden demokrasiye, oradan ilk demokratik muhalefete uzanan yola hep birinci elden tanıklık ediyor. Tanıklık etmekle kalmıyor, kimi zaman hayat arkadaşı İsmet İnönü'ye verdiği güç ve destekle, yakın tarihimizin şekillenmesine katkıda bulunuyor.
Mevhibe İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, 20 yıl önce, bir vatanın ve bir kadının iç içe giren öyküsünü kaleme aldı. Hem Cumhuriyet'i, hem 60 yıllık bir aşkı yazdı.
Bugün Mevhibe, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini anlatırken, kurucularına saldıranların iftiralarını da temelinden sarsıyor.
Ortaya, soluk soluğa okunan bir Cumhuriyet tarihi klasiği çıkıyor.
Bilgi Yayınevi, yirmi yıl önce iki cilt halinde yayımladığı Mevhibe’yi tek cilt olarak yeniden sunuyor okuruna. Kitap, gerçeklerin peşinde olanlar için, bir döneme -ve aslında bugünlere- ışık tutuyor.
Benazir Bhutto, Yaşar Seyman’a babası tarafından örnek gösterilen kadın…
Otuz beş yaşında ülkesinin Müslüman bir ülkenin ilk kadın başbakanı oluyor. Suikastlara uğruyor. Hapiste, sürgünde yaşıyor. Ölümünden iki ay önce bitirdiği Doğu’nun Kızı adlı kitabında “Babamın öldüğü yaştayım” diyor, sürgünden ülkesine döndükten iki ay sonra, elli dört yaşında öldürülüyor.
Direnç, inanç, vatan sevgisi…
Zeka, öngörü, sağduyu…
Yaşar Seyman dürüstçe bakmış Benazir’e. Sevgisini de sitemini de esirgememiş yazarken. Dünyanın en önemli kadınlarından Benazir Bhutto’nun anısına içten bir saygı duruşu…
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.