Bilimin Ustaları

Bilimin Ustaları (9789754343045)

0,00
Marka : Kolektif

Set içindeki kitaplar ve tanıtımları:
Ortak Yaşam Gezegeni
Son dönemin tanınmış bilimcilerinden Lynn Margulis, "değişik türlerden canlıların birbiriyle fiziksel temas halinde yaşaması" anlamına gelen ortakyaşamın, evrim sürecinde yeni türlerin ortaya çıkmasında çok büyük rol oynadığını gösteriyor ve tüm yeryüzü sakinlerinin birer "ortakyaşar" olduğunu açıklıyor.
Descartes'ın Yanılgısı
Iowa Üniversitesi'nde beyin araştırmaları ve özellikle Alzheimer hastalığı üzerine çalışmaları ile ünlü nörolog Antonio Damasio, uluslararası "bestseller" olan bu önemli eserinde, okuyucuyu insan beyninde bir keşif gezisine çıkarıyor. Akılla hislerin zihinde nasıl bir araya geldiğini irdeleyen bu kitap, on dokuzuncu yüzyılda beyin zedelenmesi sonucu davranış tarzı kökten değişime uğrayan Phineas Gage'in öyküsüyle başlayıp Damasio'nun laboratuarında incelediği çağdaş vakalarla devam ederek, duyguların akılcı insan davranışındaki rolü üzerinde duruyor. "Duygusal Zekâ" kavramının bilimsel temelini bulabileceğiniz en önemli eser.
İnsan Beyni
Oxford Üniversitesi'nde farmakoloji profesörü olan araştırmacı Susan Greenfield, insan beyninin nasıl çalıştığını, hiç bilimsel birikimi olmayan okurun bile anlayabileceği biçimde açıklıyor.
Evrenin Kökeni
Astronomi profesörü John D. Barrow'un "Bilimin Ustaları" dizisinden çıkan kitabı, evrenin hiçlikten doğması ne demektir? Evrenin bir başlangıcı olmasına gerek var mıydı ve sonsuza kadar sürecek mi? Evrenin büyük çoğunluğunun görünmez olduğunu düşünmemizin nedeni nedir? gibi, evrenbilimcilerin kafa yorduğu zor soruları, anlaşılır bir dille yanılıyor.
Cennetten Akan Irmak
Yeni Darwinci ekolün önde gelen ismi, evrim bilimci Richard Dawkins, genetik açıdan evrimleşmenin öyküsünü anlatıyor: "'Yaşam' denilen kopyalama bombası nasıl başladı ve dünyanın, daha doğrusu evrenin neresine yöneliyor?" sorusunun yanıtını -karmakarışık olguları "okura kendini deha gibi hissettiren" üslubuyla- açıklayan Dawkins "Bencil Genler" adlı eserinde ortaya attığı kuramı bu kitabında geliştiriyor.
Son Üç Dakika
Avustralyalı doğa felsefesi profesörü Paul Davies, evrenin nihai kaderi hakkındaki en sağlam bilimsel temellere dayanan düşünceleri, evrenin sonu geldiğinde insanların neler hissedeceğini işleyen senaryolarla birleştirerek sunuyor.
Seks Neden Keyiflidir?
UCLA Tıp Fakültesi fizyolog ve evrim biyoloğu Jared Diamond, cinsel açıdan bizi atalarımızdan farklı kılan evrimsel etkenleri araştırıyor ve insan konumuna erişmemizde, büyük beyinlerimiz ve dik durabilen gövdemiz kadar cinselliğimizin de hayati önem taşıdığını çarpıcı örnekler vererek açıklıyor.
Aklın Türleri
Felsefe, yapay zeka ve nörobiyolojiden kaynaklanan fikirleri birleştiren, Tufts Üniversitesi Bilişsel Araştırmalar Merkezi direktörü Daniel J. Dennett, okuru bir araştırma gezisine çıkarıyor ve bizi esinlendiren, hatta tedirgin edici şeyleri düşünmeye iten soruları ustaca bulup çıkarıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


Sayfa Sayısı : 0
Basım Tarihi :
Kapak Türü : Karton Kapak
Kağıt Türü : 2. Hamur
Basım Yeri : İstanbul

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı