Beklenen Kurtarıcı İsa ve Mehdi
Beklenen Kurtarıcı İsa ve Mehdi

Beklenen Kurtarıcı İsa ve Mehdi (9786258354171)

0,00


İsa, Hristiyanlikta ve Islam’da önemli bir fenomendir. O, Hristiyanlikta Mesih olarak isimlendirilmektedir.
Hristiyanlar, Mesih olarak isimlendirdikleri Isa’nin çarmiha gerilip öldükten sonra dirildigine sonra “sema”ya yükseldigine ve dünyanin sonuna dogru ikinci kez yeryüzüne dönecegine inanmaktadir.
Müslümanlar arasinda ise sürekli olarak, “Ahir Zaman”da dünyanin islahi için Mehdi’nin ortaya çikacagindan, Isa’nin semadan inerek ona tabi ve yardimci olacagindan bahsedilmekte ve bunun üzerine yorumlar yapilmaktadir; zaman zaman bu yorumlar üzerinden tartismalar yapildigina sahit oluyoruz.
Öte yandan mehdi konusunda da pek çok cemaat mensubu kendi liderlerinin mehdi oldugunu iddia edebilmektedir.
                Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafindan kabul edilen Isa’nin semada oldugu ve “Ahir Zaman”da ikinci kez yeryüzüne dönecegi anlayisinin nereden kaynaklandigi, bu anlayisin ortak ve farkli bakis açilarinin neler oldugu, birbirlerinden etkilenmelerinin görülüp görülmedigi merak edilen sorular arasindadir. Ayrica Mehdi anlayisinin mensei, Isa’nin nüzulü ile Mehdi anlayisinin iliskili olup olmadigi da merak edilen bu sorulara eklenmektedir. Yaptigimiz arastirmayla bütün bu sorular cevaplandirilmaya çalisilmaktadir.


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı