Ayşe Sucu Seti - 4 Kitap
Ayşe Sucu Seti - 4 Kitap

Ayşe Sucu Seti - 4 Kitap (9786257182119)

0,00
Marka : Ayşe Sucu

Akıl Tutulması

136 Sayfa

Akıl neden tutulur? 
Başka akıllarla olan alış verişini kestiği için...
 
Mağaraya Sızan Işık

200 Sayfa

Bilelim ya da bilmeyelim, her birimizin içinde bulunduğu bir mağara var. Karanlık ve o karanlığın getirdiği atalet ve esaret rahatlıktır, oysa ışığa bakmak ve gerçekleri görmek cesaret ister. Mağarayı aydınlatmak ve karanlığın etkisi olan uyuşmuş bedenler olmaktan kurtulmak için ihtiyaç duyduğumuz ışık felsefe, bilim, sanat sayesinde doğabilmektedir. Bu kitaptaki yazılarda bu ışığı görmeniz dileğimizdir.
 
Siyasal İslamın Gerçekleri

192 Sayfa

‘An Economic Islamicity Index' başlıklı makaleye göre, 208 ülke arasında, yönetim anlayışı Kur'an'a ve İslami ideallere uygun olduğu belirtilen ilk otuz ülke arasında, tek bir Müslüman ülke yok! 208 ülkenin ilk otuzunda yer alan Müslüman olmayan ülkelerin, Müslüman ülkelerden daha Müslümanca yaşadıkları ortaya çıkmış! Bu durum neyle izah edilebilir? İslam'da olmayan, birçok dindışı tavır ve davranışların, İslam ile anılıyor olması neden Müslümanları harekete geçirmiyor? Soruları uzatmak mümkün; fakat şurası bir hakikat ki, sorun derin ve İslam coğrafyasının içinde bulunduğu hal, içler acısı… Olup bitenler, yaşadıklarımız, bizi, yeni bir tutum almaya zorluyor... Aksi takdirde, sürecin çok daha ağır bir tabloya dönüşmesi işten değil.
 
Cehaletten İhanete

232 Sayfa

“Türkiye'de, halen, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kuruluş ilkeleri ile kavgalı bir takım marjinal zümreler, zararlı cemiyetlerin devamı niteliğinde faaliyet gösteriyorlar. Bu faaliyetlerin temelinde yatan, Türkiye Cumhuriyeti ile olan ideolojik kavgaları. Özellikle son 30-35 yıldır bir takım bölücü azınlıklar ile şeriat devleti kurmak isteyen azınlıkların asgari müştereği Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı olmuştur. Ve maalesef son 15 yıllık dönemde bu tip marjinallerin şımartılması, PKK ve FETÖ'nün bu süreçten güçlenerek çıkmasıyla sonuçlanmıştır. Bu noktaya adım adım gelinmiştir. “Akil adamlar” ve “Yetmez ama evet” çiler vasıtasıyla Türkiye Cumhuriyetinin adı, bayrağı, istiklal marşı tartışmaya açılmıştır. Terörle müzakere süreçleri başlatılmış, terörist başı için televizyonlarda methiyeler düzülmüştür. Sonuç? Birileri “Yeni devlet kuruyoruz.” diyebilmiştir.”


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 760
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı