Avare Zihin
Avare Zihin

Avare Zihin (9789752473492)

0,00
Yayinevi : Nora Kitap

Neden bir toplantının ortasında, toplantıyla hiç ilgisi olmayan hülyalara dalarız? Ders dinlerken odaklanmamız gerekmez mi? Uyanık geçirdiğimiz zamanın en az yarısında yaptığımız işe odaklanamamamız bir sorun teşkil etmez mi? Corballis’e göre zihnimiz zaman zaman avarelik eder ve bu avarelik zararlı olmaktan çok, yararlıdır. Zihinsel avarelik yaratıcılık için gereklidir; bu yolla yeni fikirler keşfeder, yeni anlatılar oluşturur ve hikayelerimizi başkalarıyla paylaşırız.

Corballis, hem evrimsel biyolojinin ve psikolojinin hem de sinirbilimin ve nörolojinin olanaklarından yararlanarak, ustalıkla ve akıcı bir dille zihnin avareliklerini anlatmayı başarıyor.

Bu kitabı büyük bir dikkatle okuyacaksınız; tabii, arada zihninizin avarelik etmesine de izin verin.

“Yaşamımızın en azından yarısını elimizdeki işin dışında şeylerle ilgilenerek geçiriyoruz, zihinlerimiz bu esnada uzak, hayali evrenlerde dolaşıyor. Küçük yaştan itibaren, bize bunun kötü bir alışkanlık olduğu öğretildi. Fakat Corballis, zihinsel avareliğin yalnızca yaratıcılık için önemli olmadığını, aynı zamanda insanı eşsiz kılan en önemli özelliklerden biri olduğunu iddia ediyor.”

-Focus

“Hayallere, hatırlamaya, bilinçaltında geleceğimiz için kurduğumuz planlara odaklanan Corballis, zihnimizin esasen odaklanılmamış fonksiyonellik için tasarlandığını savunuyor... İlgi çekici.”

-Publishers Weekly

“Avare Zihin okuması oldukça zevkli, geniş bir okuyucu kitlesine hitap eden eğlenceli bir kitap.”

-Thomas Suddendorf


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı