Ateş Hırsızları Söylencesi
Ateş Hırsızları Söylencesi

Ateş Hırsızları Söylencesi (9786053143468)

0,00

Ateş Hırsızları Söylencesi’nin “sararmış sayfalara yazılı” nüshalar hâlinde çoğaltılıp elden ele dolaştırıldığı zamanların üzerinden otuz yılı aşkın zaman geçti.
1987 Akademi Kitabevi Şiir Ödülü ve 1988 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’ne değer görülen kitabın ikinci basımı, yirmi bir yıl sonra 2009’da, şairin 2010 Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülecek olan Myndos Geçişi adlı ikinci kitabıyla birlikte yapılmıştı.

Ateş Hırsızları Söylencesi ilk yayımlanışından otuz yıl sonra, Yılmaz Aysan’ın 1987 yazında, şiirler henüz dosya hâlindeyken çizdiği ve sonraki yılların zorlu koşullarında yitirilmiş “kayıp desenler”le birlikte yayınevimiz tarafından yeniden yayımlandı.

Elinizdeki 30. yıl özel basımı, kitabın şiir dizimizin olağan formatlarındaki üçüncü basımından farklı olarak, 1988 baskısının özgün kapak tasarımı ve sayfa boyutuna sadık kalınan bir “anı kitap” biçiminde okura sunuluyor.

Ateş Hırsızları Söylencesi kök aldığı tarihsel mücadele damarının ve kendi kuşağının hikâyesini, Cevat Çapan’ın ifadesiyle “egemenlerin suç ortaklığı sayacağı, gerçekte ise bizi yoldaşlık katına yüceltecek bir yolculuk” olarak estetik bir incelikle resmeden unutulmaz bir şiir haritası: Refik Durbaş’ın tanımıyla, ülkemizin son kırk yıllık tarihinde derin izler bırakmış “ateş kuşağının hayat, aşk ve ölüm tutanağı”.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 176
En / Boy : 16,7 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı