Atatürk ve Milliyetçilik
Atatürk ve Milliyetçilik

Atatürk ve Milliyetçilik (9786257182294)

0,00
Marka : Ali Güler
Yayinevi : Halk Kitabevi

Mustafa Kemal Atatürk, Dünya’da da örneklerini gördüğümüz üzere bir “kurucu baba” olarak Türk milletinin ortak değeridir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün kurucu değerleri O’nun şahsında milletimize mal olmuştur. Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün şahsında bu değerler etrafında bütünleşmiştir.

Ülkemizde zaman zaman bazı karşıtlıklar yaratılarak milli birlik ve bütünlüğümüz hedef alınmaktadır. Atatürk başta olmak üzere tarihi kişiliklerimiz üzerinden yaratılan karşıtlıklar, yeni kamplaşmalar oluşturmaktadır. Atatürk’ü ve diğer tarihi büyüklerimizi siyasi ve ideolojik tartışmaların içinden çekip çıkarmalıyız.

Tarihimiz millet olarak bizim ortak hafızamızdır. Tarihimize ideolojik veya siyasi bir gözlükle değil, objektif bir şekilde, ne olduğunu anlamak için bakmalıyız. Oradan gerekli dersleri çıkartarak, bugünü ve yarını inşa etmeliyiz.

“Atatürk ve Milliyetçilik” isimli bu eser, günümüzdeki tartışmalardan biri olan Atatürk’ün milliyetçilik anlayışını bütün boyutlarıyla incelemektedir. Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı, tarihi ve sosyolojik gerçeklere uygun, çağdaş dünyanın değerleri ile örtüşen bir anlayıştır. Birleştiricidir, bağımsızlıkçıdır, emperyalizme karşı duruştur, mazlum milletlerin sesi oluştur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı