Atatürk ve Ayasofya
Atatürk ve Ayasofya

Atatürk ve Ayasofya (9786257697071)

0,00

Araştırmacı-yazar Mustafa Solak, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması sürecinde gündeme gelen çok çeşitli iddiaları geniş bir perspektif ve tarihsel bakış açısıyla ele alarak gerçeklerin uzun yıllara yayılan öyküsünü sunuyor.

Başlıca dört bölümden oluşan kitap, “İşgal Yıllarında Ayasofya”, “Ayasofya’nın Müzeye Dönüştürülmesi”, “İddialar ve Tartışmalar”, “Müzeden Camiye Dönüş” başlıkları altında, tümüyle belgelere dayanarak Ayasofya gerçeğini gözler önüne seriyor. Siyasi ve sosyal tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip bulunan ve uluslararası boyut taşıyan bu eşsiz mekân, Mustafa Solak’ın ayrıntılı ve titiz incelemesiyle tüm soruların yanıtlandığı bu kitapla apayrı bir siluet kazanıyor.

Ayasofya Müzesi Müdürü, arkeolog ve sanat tarihçisi Erdem Yücel, kitabın sunuş yazısında şöyle diyor:

“Gerçekten büyük bir boşluktu; adeta iğneyle kuyu kazmak gibi bir çalışmayı gerektiriyordu. Gün olmuş bunu kimin yapacağını düşünmüştüm. Sayın Solak’ın yazmış olduğu bu eser kolay bir çalışma değildir. 1930’lu yıllardan bu yana basını incelemiş, arşivleri didik didik edip en ince ayrıntıyı bulmuş ve o belgeleri bir araya getirerek yorumlamış. Bu arada zaman zaman ortaya atılan yalan yanlış iddialara da değinerek gerçekleri ortaya koymuş.”


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 360
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı