Atatürk'ün Hikayesi
Atatürk'ün Hikayesi

Atatürk'ün Hikayesi (9786059960809)

0,00

Mustafa Kemal Atatürk ya çok yüceltilmiş ya alabildiğine kötülenmek istenmiştir. Mustafa Kemal ve dönemi, bir başkasının değil, bizimdir... Tarihimizin bir safhasıdır.

Ne aşırı yüceltmekle bir yere varabiliriz, ne Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı dönemi “90 yıllık ara dönem” diyerek yok sayabiliriz.

Millî Mücadele, bizim milli mücadelemizdir; başkasının de­ğil.

Yedi düvelin istilasında uğrayan bir Osmanlı’dan bahsediyo­ruz. Türk’ü Anadolu’dan silip atmak isteyen bir Sevr Projesi’nin dayatılmasından bahsediyoruz...

Bir öncü gerekiyordu ve o öncü de Mustafa Kemal olmuş, Milli Mücadele’yi başlatmıştır...

Türkiye parçalamak isteyen İtilaf Devletleri İstanbul’u işgal etmiş, Padişah’ı kıpırdayamaz hale getirmiş, Damat Ferit Paşa hükûmetlerine, istediklerini dikte etmişlerdir.

Osmanlı sahasının her tarafında “çoban ateşleri” boyundu­ruğu kırmak için yakılmış, Mustafa Kemal Atatürk, bu “çoban ateşleri”ni, Amasya’da Erzurum’da, Sivas’ta, en son Ankara’da birleştirmiş ve düşmanla kıyasıya bir savaşa girişmiştir.

Tarihin akışını değiştiremezsiniz... Tarihte “keşke”ye yer yoktur.

Tarihin bir dönemini de silemezsiniz. O dönem de sizin ta­rihinizdir.

Dönemleri silseydik, 16 Türk devletinden bahsedemezdik. Biri dönemini tamamlamış, biri kurulmuştur. Sonra gelen, bir öncekini yok sayabilir mi? Sonrakini beğenmeyen, bir öncekini getirebilir mi?

Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz? Atatürk üzerine binlerce ki­tap yazılmıştır. Biz bu kitapta, Atatürk’ü ve mücadelesini ve son­ra yaptıklarını, hayat hikâyesiyle birlikte derli toplu verdik... Bir bütün hâlinde, Atatürk’ü ve mücadelesini tanıtmak istedik.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı