Tükendi

Fransızların libre pensee diye isimlendirdikleri özgür düşüncenin, bir başka deyişle “dine karşı düşünce”nin tarihi, inanışın tarihi kadar eskiye gider. İnanç sistemlerinin kurulmaya başladığı günlerde, doğal olarak bu inançlara karşı olan düşünceler de var olmaya başlamıştır.

Albert Bayet’in yazdığı gibi: “Düşünce haklarına ilişkin çok belirgin bir ayrım da, hiç kuşkusuz çatışmalar yaratma eğilimidir. Özgür düşüncenin tarihini yapan da işte bu çatışmaların art arda zincirlenişidir.”

Ruhban sınıfı tarafından yüzyıllar boyunca baskı altında tutulmaya çalışılan özgür düşüncenin tarihi Batı’da Rönesans’la birlikte değişmiş; Fransız İhtilali’nin ardından demokrasi kavramıyla birlikte düşünce özgürlüğünün de yayılması özgür düşünceyi iyice güçlendirmiştir.

Dine Karşı Düşüncenin Tarihi, insanlık tarihinin en önemli mücadelelerinden birini, özgür düşüncenin var olma savaşını ve her zaman var olacağını, meraklı okurları daha derin araştırmalara yöneltecek ipuçlarıyla birlikte, Cemal Süreya’nın özenli çevirisiyle okuyacaksınız.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 119
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2016
₺12,60
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı