Anneannenize Anlatır Gibi: 2008 Küresel Ekonomik Krizi
Anneannenize Anlatır Gibi: 2008 Küresel Ekonomik Krizi

Anneannenize Anlatır Gibi: 2008 Küresel Ekonomik Krizi (9786053238645)

0,00
Marka : Ali İlçi

Amerikan Eski Hazine Bakanı Henry Paulson, 2008 yılında iyice hissedilmeye başlanan ekonomik kriz ile ilgili, aynı yılın Mayıs ayında şöyle demişti: “En kötünün muhtemelen gerimizde kaldığına inanıyorum”. Paulson’ın bu açıklamasından neredeyse 4 ay sonra, iki dünya savaşı, bir büyük buhrandan sağlam çıkmış dünyanın en büyük 4. yatırım bankası 160 yıllık Lehman Brothers iflas etti.

İşte o gün, finans piyasalarını yakından takip eden herkesin muhtemelen dünyanın sonunun geldiğini düşünmeye başladığı gündü. Krizin sonucu olarak sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde 8 milyon kişinin işini ve 9 milyon kişinin evini kaybettiği tahmin edilmektedir. Ayrıca küresel anlamda senelerce sürecek bir ekonomik daralma ve yavaşlama dönemine girilmiştir.

Ancak sonuçları kadar nedenleri ile de yankı uyandıran 2008 küresel ekonomik krizi, sadece ekonomik bir felaketi değil aynı zamanda ahlaki bir çöküşü simgelemektedir. Belki de bu sebeple dünyanın en popüler krizi haline gelen bu kriz hakkında her dilde binlerce haber yapılmış, makaleler yazılmış, filmler çekilmiş ve kitaplar basılmıştır.

Anneannenize Anlatır Gibi: 2008 Küresel Ekonomik Krizi, bugüne kadar basılan kitaplardan farklı olarak, 2008 küresel ekonomik krizinin gelişimini herkesin anlayabileceği sade ve eğlenceli bir dille anlatmaktadır. Krizin gerçekleşmesine zemin hazırlayan olayların neden ve nasıl oluştuğu günlük hayattan örnekler kullanılarak ele alınmış ve olabildiğince basit bir şekilde açıklanmıştır.

Eğer 2008 finansal krizi hakkında bildiğiniz her şeyi eşinizden dostunuzdan duyduklarınızdan, izlediğiniz filmlerden ve okuduğunuz haberlerden öğrendiyseniz; bu kriz hakkında hep bir fikir sahibi olup da tam olarak ne olduğunu bir türlü anlayamamışlardansanız, bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim!


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 158
En / Boy : 13 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı