Alexander Von Humboldt’un Hayatı ve Eserleri
Alexander Von Humboldt’un Hayatı ve Eserleri

Alexander Von Humboldt’un Hayatı ve Eserleri (9786254198359)

0,00


Prusyalı Coğrafyacı, doğa bilimci, kâşif ve felsefeci Alexander von Humboldt (1769-1859) yaşadığı dönemin en etkili bilim savunucularından biriydi. Humboldt 1799-1804 yılları arasında çıktığı Güney Amerika gezisinde ilk defa Coğrafya’yı aydınlanmacı eksende bir bakış açısıyla araştırıp tanımlamıştır. 
    Evreni “bir bütün olarak” algılaması onu ölümsüz bir figür haline getirirken, Kosmos adlı eseri disiplinlerarası çalışmaların yolunu açmıştır. 
    Hiç kuşkusuz çağları aşan bilim insanını bugün bu kitabın konusu ve gelecekte de bilimsel çalışmaların her zaman anılacak doğa bilimcisi yapacak sebep hepsinden fazlasıdır: Alexander von Humboldt zamanımızın ortak ve korkutucu sorunu haline gelen insan kaynaklı iklim değişikliği olgusunu gezileri sırasında yaptığı gözlemlere dayanarak ta o zamanlarda ortaya atma öngörüsünü gösterenlerin öncüsüydü. 
    Son derece canlı anıların ve ilgi çekici detaylarla yapılan aktarmaların yer aldığı bu biyografi, hem dönemin bakış açısını yansıtması, hem de Humboldt’un tüm hayatını adadığı bilimsel çalışmalarını yaptığı ortamın anlaşılması bakımından zengin bir kaynaktır. 


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 56
Ağırlık : 56
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı