“Pyotr Andreyich Grinyov em Andreyich Grinyov emekli bir askerin tek hayatta kalan çocuğudur. Pyotr 17 yaşına geldiğinde babası onu asker­liğini yapması için Orenburg’a gönderir. Oraya giderken yolda bir tipi çıkar ve Pyotr yolunu kaybeder. Fakat gizemli bir adam­la karşılaşır ve o Pyotr’a yolunu gösterir. Buna ufak bir karşı­lık olarak Pyotr kılavuzuna tavşan kürkü ceketini hediye eder.

Orenburg’e geldiğinde Pyotr komutanına çıkar ve onun tarafın­dan Yüzbaşı Mironov emri altında Belogorsky kalesinde ödev verilir. Kale koyun etrafında bulunan yüksekçe bir tahta perde­den oluşan çit gibidir. Bu koy ve kale sanki Yüzbaşı’nın karısı Vasilisa’nin idaresi altındadır. Pyotr burada bir düelloda rakibi­ni öldürdükten sonra sürgüne gönderilen subay Şvarbin ile ar­kadaş olur. Pyotr komutanı Miranov tarafından bir akşam yeme­ği davetinde yüzbaşının kızı Masha ile tanışır ve ona aşık olur.”


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺57,96

Hem düzyazı hem de manzum olarak dünyanın en büyük hikâye anlatıcılarından biri olan Puşkin, Rusya’nın ilk gerçek edebi dehasıdır. Rus halkını tasvirindeki yeteneği, açık, canlı ve tutkulu hikâyelerde belirginleşir.
Daha çok şiirleriyle tanınsa da ulusal kültürü zarif ve abartısız bir mizahla ortaya koyan hikâyelerinde günlük dilin kullanılmasına öncülük etmiştir. Onun hikâyeleri kendi başlarına büyüleyiciliklerinin yanında Turgenyev, Tolstoy ve Dostoyevski’nin büyük romanlarının üzerine inşa edildiği temel taşlarıdır.
Yalın ve gerçekçi üslubuyla Byelkin Hikâyeleri; Puşkin’in romancılığı için önemli bir adım olan Dubrovski ve Büyük Petro’nun Arabı; Petersburg sosyetesinin ince bir alaycılıkla işlenen eleştirisi Maça Kızı; modern dille ve ustalıkla kurgulanmış Mısır Geceleri; otobiyografik bir anlatımla sunduğu, güçlü doğa tasvirileriyle bezenmiş Erzurum Seyahati, tarihsel kurmacayı Rus masallarının araçlarıyla birleştiren romanı Yüzbaşının Kızı, Roslavlev ve diğerleri Puşkin’in çizimleri ve elyazmalarıyla birlikte.

 

  • Yayınevi: Alfa Yayıncılık
  • Hamur Tipi: 2. Hamur
  • Sayfa Sayısı: 600
  • Ebat: 13,5 x 21
  • İlk Baskı Yılı: 2022
  • Baskı Sayısı: 1. Basım
  • DilTürkçe
  • Barkod9786254494901

₺119,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı