Akıllı Bebek Yetiştirmek İçin Deneyler
Akıllı Bebek Yetiştirmek İçin Deneyler

Akıllı Bebek Yetiştirmek İçin Deneyler (9786053650447)

0,00

Kitabımızda ele alınan projelere dayanarak bebeğiniz üzerinde deneysel çalışmalara başlamadan önce belirtilen uyarıları dikkate almanız önemlidir.

Kitabımızdaki projeler bebeğinizin fiziksel ya da zihinsel sağlığında, ya da motor, bilişsel ve davranışsal gelişmesinin diğer durumlarında belirleyici olmak üzere tasarlanmadığı gibi, bebeğinin yaşına uygun gelişme gösterip göstermediğinin ölçülmesini amaçlamamaktadır. Daha çok bebek gelişiminin ilkelerini eğlenceli ve kolay özümsenebilir biçimde göstermek hedeflenmiştir. O halde; bu projelere, bebeğinizin Jones’ların (hatta Einstein’lar) çocukları gibi olması için ille de şart olduğu düşüncesiyle yaklaşmayın.

Projelerde yaş ve yaş aralıkları önerilse de, bunu kesin olarak kabul etmeyin ve esnek davranın. Çocuğunuz deneylerin herhangi birinde tanımlanan belli bir işi yapamadığında takılmayın. Uygun hallerde kesin yaş aralıkları yerine “bebek iki sözcükten oluşan terimlerle konuşmaya başlayınca”, gibi dönem bilgileri verdim.

Kitapta söz edilen özgün çalışmaların çoğunda belli sayıdaki çocuklar huzursuz oldukları, ağladıkları veya beklenen işi tamamlayamadıkları için, sonuç değerlendirilmesinde yer almadı. Bazı durumlarda belli sonuçlar çocukların davranışının, diğer katılanların çoğundan ciddi ölçüde farklı olduğu için değerlendirmeye alınmadı. Bu yüzden çocuğunuz görevi tamamlayamadıysa ya da sonuç deneyde tanımlanandan farklıysa endişelenmeyin! Bu sıra dışı bir durum değildir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 164
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı