Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası
Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası

Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası (9786257589642)

0,00

Günümüzde “aile işletmeleri” konusunda artan bir şekilde yayın ve araştırmalar yapılmaktadır. Bunun nedeni, işletmelerin toplumsal alandaki rolünün daha çok anlaşılmasıdır. Türkiye’deki işletmelerin %95’nin, dünyadaki işletmelerin ise %80-90’ının aile işletmesi olduğu göz önünde bulundurulursa bu durumun ekonomik yapıdaki önemi ortaya çıkmaktadır. Ekonomik ilerlemenin ve toplum refahının temeli; işletmelerin başarılı olması, sürekli üretim yapabilmesi, rekabet avantajını yakalayarak hayatlarını sürdürebilmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, aile bireylerinin girişimci üyeleri tarafından kurulan işletmelerin daha yakından incelenmesi, olması gereken önemli bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

Alanında yetkin akademisyenler ve yazarlar tarafından on iki bölüm olarak hazırlanan Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası adlı bu kitap, alandaki en kapsamlı eserlerden biridir. Kitapta teorik bilgilerin yanı sıra uygulamaya dönük bilgiler de yer almaktadır.

Kitaba; Dr. Gözde Mert “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma ve Kurumsallaşma Süreci”, Dr. Ceren Aydemir “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Sorunları”, Dr. Gülten Demiral “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Sorunlarına Çözümler”, Dr. Burcu Aydın Küçük “Aile İşletmelerinin Kurumsallaşmasının Psikolojisi”, Dr. Fatih Yaman “Organizasyonel Dayanıklılık ve İş Sürekliliği Yönetimi Bağlamında Aile İşletmelerinde Yetki Devri”, Doç. Dr. Duygu Toplu Yaşlıoğlu ve Dr. Esin Bengü Ceran “Aile İşletmelerinde İcra ve Yönetim Kurulu Mekanizmaları”, Dr. Ayşe İlgün Kamanlı “Aile İşletmelerinde Sürdürülebilirlik ve Kurumsallaşma İlişkisi”, Gönül Gül Ekşi “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Sürecinde Danışmanlık”, Dr. Demet Özcan “Aile Kurumsallaşmasında Örnek Olaylar”, Nurdan Kalaycı Çağlayan “Aile Anayasası”, Dr. Mustafa Aslan “Aile İşletmelerinin Kurumsallaşmasında Aile Anayasası” ve Dr. Başak M. Berberoğlugil ise “Aile Anayasası Hazırlanma Süreçleri” konuları ile katkıda bulunmuşlardır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 226
En / Boy : 16 / 23.5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı