Bilgi interneti, Değerler interneti, Nesnelerin interneti, Yeni nesil internet, Birinci internet devrimi, İkinci internet devrimi, Blok zincir, Kripto para, Bitcoın, Metaverse, Büyük veri, Veri madenciliği, Dijital emek, Sanal/dijital kültür, Sosyal medya, Youtuber, Sanal cemaat, Dijital gazetecilik, Yurttaş gazeteciliği, Dijital aktivizm…
Teknolojiyle adeta iç içe geçmiş hayatımızda karşımıza çıkan ve daha da çıkacak olan kavramlar bunlar. Bundan dolayı internete olan bu tutkulu aşkımızın altında ne yattığına dair gelin birlikte bir yolculuk yapalım. Biliyorum ve inanıyorum ki bu yolculuk, keyifli olduğu kadar bir o kadar da merak uyandırıcı bir deneyime yol açacak. Şimdi nasıl bir hayat yaşadığımızı, yaşamak zorunda bırakıldığımızı anlatmak iddiasında olan bu kitap, heyecanla sizleri bekliyor. Ancak bunu adeta sarmaş dolaş olduğumuz internet üzerinden anlatıyor.
Kimilerine göre daha “özgür, demokratik, katılımcı” olduğu iddiasındaki bu sanal dünya, gerçek dünyayı bize anlatabiliyor mu? Yoksa gerçek dünyanın vermedikleri karşısında bizleri avutan, keyif veren bir dünya mı sunuyor? Ya da bunların dışındaki bir dünyayı mı anlatıyor?
Bu soruların yanıtlarını nasıl bulacağız? Bu hiç kolay olmayacak. Bu sanal dünyaya fena halde yakalandık ve bu dijital çağın hükümranlığını yaşıyoruz.
Her şeye rağmen bu kitap, bu dünyayı anlamamız, sorgulamamız için bir kaynak olarak yanı başımızda duruyor. Şimdi bu satırları okurken seni de bu yolculuğa ortak etmek istiyor. İşte internetteki bu yolculuğumuzdan edineceğimiz bilinç, bu soruların yanıtlarını bulmada işimizi daha da kolaylaştırabilir. Kullanılan reklam mecraları: Facebook, Twitter, Instagram ve çeşitli basılı medyada tanıtımlar.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 240
Ağırlık : 240
En / Boy : 15,5 / 23
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺127,50
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı