Adnan Nur Baykal Seti (5 Kitap Takım)

Adnan Nur Baykal Seti (5 Kitap Takım) (9780000000019)

0,00

Mektuplarla Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma
Kitabınızı okurken ben de aynı şaşkınlığı yaşadım. Kitapta yazılmış ne varsa tümüyle benim düşüncelerimi yansıtıyordu ama ben böyle bir kitap yazmamıştım. Birkaç gün önce İTÜ'den mezuniyetimizin kırkıncı yılını kutladık. Kırk yıldan beri de iş hayatının içindeyim. Edindiğim sayısız deneyimler var.
Türklerin Strateji Serüveni
Kimilerince tarihin köhne haberlerinden, güncel sorunların çözümünde yararlanılamaz. Ya da yararlanmak yanlıştır. Oysa bu çalışma, özellikle de "strateji anlayışı" ve "strateji notu" açıklama ve önermeleriyle bir ilktir ve tarih çizgesinin 1500 yıllık kesitinden imbiklenip damıtılmış özel "örnek olaylar"la işlenmiştir.
Muhteşem Süleyman Devri
"Benim Sultanım, şehir hakkında soracak olursanız; şimdilik henüz hastalık devam etmektedir. Ancak evvelki gibi değildir... Benim Sultanım, sık sık mübarek mektubunuzu gönderirsiniz diye yalvarırım. Zira ki, billah yalan değil, bir iki hafta geçip de ulak gelmezse alem gulguleye gelir. Türlü türlü sözler söylenir. Yoksa sadece kendi nefsim için istediğimi sanmayınız."
Şeytanlaşan İnsanlar
19. yy'ın başında, bizde tarikat ehli Mehmed Said Halet Efendi, Fransa'da ise papaz öğretmeni Joseph Fouche böyle davranarak güçlerine güç zenginliklerine zenginlik kattılar. Bu kitapta kahramanlarımızın tarihi hikâyelerini karşılaştırmalı olarak okuyarak güç ve para için neler yapabildiklerini hayretle göreceksiniz.
Hürrem Sultan ile Söyleşi
Hürrem Sultan, hakkındaki iddialara, 500 yıl sonra kendisiyle yapılan ilk söyleşide "yanıt veriyor". "Güçlü değildim ama öyle sandılar." Suçlanan ve mahkemede yargılanan kişinin kedini savunma hakkı vardır. Tarihi kişiliklerin ise böyle bir şansı asla olmaz. Haklarında yazılanlar ne ise kişi odur.


Sayfa Sayısı : 1144
Basım Tarihi :
Kapak Türü : Karton Kapak
Kağıt Türü : 2. Hamur
Basım Yeri : İstanbul

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı