Açık Bilim Zamanı Gelmiş Paradigma
Açık Bilim Zamanı Gelmiş Paradigma

Açık Bilim Zamanı Gelmiş Paradigma (9786254023484)

0,00

Kökleri antik medeniyetlere dayansa da bilimde açıklık anlayışı ve Açık Bilim hareketi, geçtiğimiz yüz yıldan başlayarak güçlenmiş ve daha da görünür olmuştur. Açık Bilim, bilimi yapay örgütlenmelerden ve tekellerden kurtarma, bilimi özgürleştirme hareketidir. Bilimin özgürleşmesi ve topluma yayılması ise insan medeniyetini yeni bir döneme taşımaya adaydır.

Bilim hikmettir, hikmet ise herkese açıktır.

Zamanı gelmiş bir paradigma olarak Açık Bilim, yaşadığımız küresel pandemiden sonra artık bir tercih değil, gereklilik hâline gelmiştir. Açık toplum fikri başta olmak üzere açık kaynak ve açık erişim gibi dijital dünyanın yenilikçi ve kolektif iş birliği odaklı girişimleri Açık Bilimin fikirden uygulamaya geçişini güçlü bir biçimde desteklemektedir.

Yeni dünyada bilim teknolojiyle, teknoloji de yaşantılarımızla bütünleşmiştir. Bilim ve teknolojinin gerçek yaşam deneyimlerine bu denli yerleşmesi de Açık Bilimi mümkün ve gerekli kılmaktadır. Bu gerçekleşirken ancak Açık Bilim anlayışıyla bilimin araç-dışı işlevlerini hayatta tutabilir ve belki hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlendirebiliriz.
Bu kitapta Açık Bilim paradigması, bilimin tarihsel süreçteki dönüşümü ve günümüz dijital dünyasında ulaştığı düzey bağlamında bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmıştır. Açıklık felsefesine uygun olarak kitabın kapsamı, içeriği ve örnekleri bilim alanlarıyla sınırlandırılmamış, herkesin kolayca okuyup anlayabileceği açık bir dille sunulmuştur.
Bilgi, canlı ve devingendir. Size uğradığında ya onu onurlandırıp paylaşırsınız ya da sizden sessizce çekilmesini beklersiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 146
En / Boy : 13.5 / 21.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 6.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı