Tükendi

A. Rüştü Hatipoğlu 12.06.1951 Ankara Türkiye

İlk makinem 1971 yılında kendime hediye olarak aldığım Kodak İnstamatic. Sadece bir kutu ve filmi kaset olarak satılıyor. Üniversite yıllarımda kaybettiğimde çocuğumu kaybetmiş gibi üzüldüm. Uzun süreler olanaksızlıklardan dolayı makinemin yerine yenisini koymadım. Sonunda hala canavar gibi sonuçlar veren Praktika LTL'imi aldım. Sonra Canon Al ardından Fuji Finepix S9500 'e geçiş ve son olarak da Canon Powershot SX30. Beni tatmin ediyor mu? Eh oldukça!...

Canon Al uzun yıllar yattı. Gezgin olduktan sonra fotoğraf yeniden gündeme geldi. Fakat Canon'un ve diğer objektiflerin ağırlığı beni daha hafif ve pratik bir makinaya S9500 'e yöneltti. Uzun aralarla birlikte neredeyse bu uğraşının içinde 40 yılı aşkın bir süredir varım. Klasik yaklaşımla baktığımızda; doğa makro doğa, portre nü ve kuş fotoğrafçılığı daha fazla ilgi alanımda. Ancak şu anda daha ziyade elimdeki olanaklardan dolayı yalnızca doğa makro, doğa ve portre ile ilgileniyorum.

Yıllarca Ankara Koleji'nde (TED) okuduktan sonra eğitimimi İngiltere'de tamamladım. Ülkeme döndükten sonra uzun yıllar serbest çalıştıktan sonra memuriyete geri döndüm. Bir süre Kültür Bakanlığı'nda iki uluslararası sinema kuruluşunun ulusal kondinatörlüğünü yürüttükten sobnra Başbakanlıkta göreve başladım... Göreve başladım diyorum ama, bu havada bir görev olduğu için bunalmaya başladım ve kendimi doğaya verdim.

O gün bu gündür elverdiğince gezmekteyim... Ve dağlara tırmanmaktayım... Medetsiz Süphan Suner Tepe (Aladağlar) Işık Dağı, Esence Tepeleri, Kaçkarlar, Emler, Küçük Hacet, Kızlar Sivrisi, Köroğlu, Dedegöl, Nemrut (Sivri Tepe) Ağrı, Erciyes, Annapurna Ana Kamp (Nepal) Everest Ana Kamp Thorung La (5.416 m) Dingboche (Nepal) yakınında bir tepe (4.800 m) tırmandığım bazı yükseklikler ... Hedef çok yüksek : CHO OYU (8201 m)... Bir kitabım yayınlandı.; "Everest Ana Kamp , Defterimle Sohbetler" (Anı ve Fotoğraf) Ayrıca üç derleme kitapta, çeşitli sitelerde yazılarım ve fotoğraflarım yayınlandı.

Fotoğraflarım üç kişisel sergi ve dokuz karma sergide ülkemizde ve yurt dışında beğeniye sunuldu. Devlet Fotoğraf Yarışması'nda da bir eserim sergilenmeye layık görülerek Ankara ve İstanbul'da sergilendi. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada fotoğraflarım değerlendirilmeye layık görüldü ve bazılarında da sergileme aldı.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 212
En / Boy : 20,5 / 13,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2015
₺40,00
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 206
En / Boy : 12 / 22
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 4.2010
₺13,89
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı