Yeni Güney Asya Feminizmleri
Yeni Güney Asya Feminizmleri

Yeni Güney Asya Feminizmleri (9786056488429)

0,00
Marka : Derleme

Srila Roy'un derlediği Yeni Güney Asya Feminizmleri / Çelişkiler ve İhtimaller büyük bir değişim döneminde Güney Asya'daki farklı feminist yaklaşım ve örgütlenmelerle ilgili bilgi sunuyor. Neoliberalizmin köktendinciliğin ve toplumsal cinsiyetle ilgili konuların kalkınmanın bir parçası olarak ele alınması eğiliminin karşısında son otuz yıldır bölgenin farklı ülkelerindeki feminizmin bir krize girdiğinden söz ediliyor. Güney Asya'da uzun bir tarihi olan feminist örgütlenmeler parçalanma, STK'laşma ve radikalliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya ama bir yandan da önlerinde yepyeni olanaklar açılıyor.

Bu kitapta yer alan makaleler farklı alanların içinden deneyimler ve bakış açıları aktarıyor. Hareketin içindeki kuşak farklılıklarının sonuçlarından kadın cinselliğinin ulusal değerlerin parçası olarak görülmesine kadar. Türkçe okurun da ilgisini çekebilecek birçok güncel konu ele alınıyor. Pakistan'da cinsel taciz yasasıyla ilgili verilen mücadele, Sri Lankalı kadınların savaş ve şiddete direnişi, Darjeeling çay plantasyonlarındaki sendikal hareketlerde Nepalli kadınların yeri, siber feminizm, Hindistan kentlerinde seks işçileri hareketleri, Birleşik Krallık kamusal  politikalarının çokkültürlülükten çokinançlılığa kaymasına Güney Asya diasporasının verdiği tepki, kitapta ele alınan başlıca konular. Feminizmin Batı'daki örneklerinden ibaret varsayıldığı Türkiye'de Güney Asya feminizmleriyle ilgili fikir edinmenin bile ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok.

"Eğer Güney Asya feminist politikalarla ilgili değerlendirme yapmanızı sağlayacak tek bir teori ya da formül peşindeyseniz bu kitabı okumayın."

- Adele Webb

"Dünyanın güneyinde, kadın hakları çalışmaları kuşatılmış durumda ve bu kitapta ele alınan vaka araştırmaları bunun nasıl gerçekleştiğini gösteriyor. Kitap aynı zamanda "reform'a karşı "isyan' ve kadın mücadelelerinin işgal ettiği alan tartışmasına çok yararlı bir katkıda bulunuyor."

- Nidhi Tandon


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 239
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı