Yaşamın İhtişamı
Yaşamın İhtişamı

Yaşamın İhtişamı (9786058323537)

0,00
Yayinevi : Nora Kitap

“Şu sıralar yaşadığım hiçbir şey gerçek değil, bir şekilde gerçekleşiyor sadece, seninle olan hayat ise gerçekleşmiyor, ama hiç şüphesiz gerçek.”

Temmuz 1923’te, Kafka nekahet dönemini geçirmek için gittiği Baltık Denizi’nde Diamant’la tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Kafka kırk yaşındadır ve tüberküloz yüzünden ölmektedir, Diamant ise yirmi beş yaşındadır ve Kafka için yaşamın özü gibi görünür. Kafka, yine de Diamant’la Berlin’e taşınır. Berlin o dönemde siyasi çalkantıların yaşandığı, anti-Semitizm’in yükseldiği ve Weimar döneminin hiperenflasyonun altüst ettiği bir şehirdir. Kafka’nın tüberkülozu ilerleyince şehri terk edip Viyana yakınlarındaki Kierling Sanatoryumu’na taşınmak zorunda kalırlar. Bu taşınma, yarattıkları cenneti de adeta tehdit etmektedir.

Kafka’nın Dora Diamant’la yaşadığı aşk bir efsane haline gelmiştir. Diamant’ın, Kafka’nın edebi mirası açısından önemi, umulandan çok daha kısa süren ilişkilerini daha da ilgi çekici kılıyor. 2013 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü’nü alan Yaşamın İhtişamı, Kafka’nın son yılına odaklanarak bu kırılgan ve hassas aşk hikâyesini yeniden kurgulayarak zihinlerde canlandırıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı