Türkiye Ekonomisi
Türkiye Ekonomisi

Türkiye Ekonomisi (9786054922826)

0,00

Gelişmekte olan bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyetinin 1923 yılın-daki kuruluşundan itibaren geçirmiş olduğu ekonomik ve sosyal yapı değişimi bir çok açıdan dikkate der bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti gelişmekte olan ülkeler içinde planlı ekonomiye geçen ilk ülke olarak diğer ülkelere bir örnek teşkil etmektedir. Türkiye ekonomisinde başlangıçta sanayileşmeyi gerçekleştirmek için uygulanan ithal ikameci politikalardan sonra 1980 yılında dışa açılma ve dış ticareti geliştirme çabalan IMF, Dünya Bankası gibi uluslar arası kuruluşlar tara-fından diğer ülkelere örnek gösterilmiştir.

Şüphesiz Türkiye'de bugün artık herkes enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik, ihracat, döviz kuru, faiz oranları, borsa, gelir dağılımı v.b. konuları ve ekonomik problemleri sıkça tartışmakta, Türkiye ekonomisinin bugünü ve geleceği ile ilgili sorunlarla yalnızca bu alanda eğitim gören üniversite öğrencileri değil, toplumun bütün kesimleri, işçi memur esnaf, işadamı, tüccar gibi bütün herkes ilgilenmektedir.

Bugüne kadar Türkiye ekonomisi alanında bir çok kitap ve makale yazılmıştır. Yöntem ve metod olarak, belli konularda diğer çalışmalardan farklılıklar ve benzerlikler içeren bu çalışmada cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar Türkiye'nin ekonomik kalkınma çabalan, bunun için uyguladığı politikaların gelişimi ve karşılaşılan sıkıntılar ana hatlanyla incelenmektedir. Öncelikle ekonomi üzerinde doğrudan veya dolaylı olarak etkili olan alanlarda genel bir bilgi verildikten sonra, Türkiye ekonomisinin tarihsel gelişimi planlı döneme kadar incelenmiş ve daha sonra da planlı dönemdeki ekonomik konular ve sorunlar yoğun bir biçimde ele alınarak araştınlmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 376
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı