Türkçe Öğreniyoruz 1 - Türkisch Aktiv
Türkçe Öğreniyoruz 1 - Türkisch Aktiv

Türkçe Öğreniyoruz 1 - Türkisch Aktiv (3990000071257)

0,00

1946'da Gaziantep'te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gaziantep'te yaptı. Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Almanlara Türkçe öğretmek üzere 1978 - 1979 yıllarında Almanya'ta Freiburg'ta bulundu. Doktora tezini "Almanlara Türkçenin Öğretimi" konusunda hazırladı. 1984'te Ankara Üniversitesine bağlı olarak kısa adı TÖMER olan Türkçe Öğretim Merkezini kurdu ve bu merkezin başkanı oldu. Bugün de aynı görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Mehmet Hengirmen çalışmalarını genellikle Türkçenin öğretimi, Türkiye ve Türk kültürünün tanıtımı alanına yönlendirmiştir. Bu konuda yayınlanmış olan eserleri şunlardır.

  • Pend-Name, Atasözleri ve Öğütler, Bu eser Kültür Bakanlığı 1000 Temel Eser dizisinde yayınlanmıştır, 1983
  • Türkçe Kompozisyon Yazım - Test - Uygulama. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Basımevi, 1980
  • Türkçe Kompozisyon Örnek Metinler. Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Basımevi, 1982
  • Türkçe Öğreniyoruz 1, 2, 3, 4. Bu dizinin birinci ve ikinci cildi Nurettin Koç'un katkıları ile hazırlanmış, üçüncü ve dördüncü ciltleri ise Mehmet Hengirmen tek başına tamamlanmıştır.
  • Türkçe Öğrenelim Dizisi. Bu dizi Türkçe öğreniyoruzun yerine hazırlanmıştır. Altı cilttir. Her cilde ait on beş dilden ayrı anahtar kitaplar yazılmaktadır. Bu hazırlıklar tamamlandığında Türkçe Öğrenelim Dizisi 56 kitaptan oluşan dünyadaki en büyük dizi olacaktır.
  • Konuşma Kılavuzları. Yabancılar ve Türkler için iki türlü konuşma kılavuzu hazırlanmıştır. Bu dizide 27 kılavuz yayınlanmıştır.
  • Aydınlık Karanlık. Şiir kitabı.
  • Türkiye'nin Tanıtımı konusunda 9 kitap yayınlanmıştır. Bunlar şunlardır: Bodrum, Marmaris, Dalyan, Göcek, Fethiye, Kekova, Anamur, Altın Ülke Türkiye.

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 55
En / Boy : 16 / 23
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı