Türk Müziği Keman Alıştırmaları
Türk Müziği Keman Alıştırmaları

Türk Müziği Keman Alıştırmaları (9786051806037)

0,00

1984 yılında Bulgaristan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorlu’da tamamladı.
2002 yılında Edirne Güzel Sanatlar Lisesinden, 2006 yılında Uludağ Üniversitesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalından birincilik derecesi ile mezun oldu. Bu süreçte Prof. Ayhan TURAN, Doç. Zuhra MANSUROVA, Yrd. Doç. Teyfik ASLANOV ve Yrd. Doç. Necdet KALENDER ile keman eğitimi alanında Klasik Batı Müziği çalıştı.

2009 yılında Prof. Atilla SAĞLAM danışmanlığında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü G.S.E. Müzik Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans programını tamamladı. Bu dönemde, Öğr. Gör. Beyazıt AKHUNDOV ile Klasik Batı Müziği; Halil KARADUMAN, Baki KEMANCI, Demir KARABAŞ ve Emrullah ŞENGÜLLER gibi alanında usta sazendeler ile Türk Müziği Nazariyatı ve keman icrası alanında Türk Müziği meşk etti.

2013 yılında Prof. Dr. Gülçin YAHYA KAÇAR danışmanlığında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimler Enstitüsü G.S.E. Müzik Eğitimi Bilim Dalı Doktora programını tamamladı. Bu aşamada, Prof. Dr. Gülçin YAHYA KAÇAR ile icra analizi ve makamsal icra yöntemleri alanında çalıştı.

2011-2013 yılları arasında Trakya Üniversitesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Bu süreçte, öğretim elemanları konserleri kapsamında birçok konser verdi. 2006-2014 yılları arasında yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli konser faaliyetine, sanat yönetmeni ve başkemancı olarak katıldı. Bununla birlikte Prof. Dr. Gülçin YAHYA KAÇAR’ın sanat yönetmenliğinde yurtiçinde ve yurtdışında festivallere ve konser programlarına katıldı (Güney Kore, Makedonya, Kazakistan).

“Yunus Okur Diller İle…” ve “Abdülkâdir Meragi Besteleri” albüm çalışmalarına keman sanatçısı olarak katıldı. Çanakkale Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nde “Refik Fersan” saz eserlerinden oluşan iki keman resitali, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde “Sirtolar ve Longalar” konseri ve Uludağ Üniversitesi’nde “Vefatının 100. Yılı Münasebetiyle Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri” Keman Resitali verdi.

Araştırmacı olarak pek çok ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıya katılmış, bildiriler ve makaleler yayımlamıştır.

03.10.2013 tarihi itibariyle Gazi Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Çalgı Eğitimi Bölümü’ne (Keman) Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. Burada Türk Müziği Keman Eğitimi, Türk Müziği Nazariyatı, Müzikte Bilimsel Araştırma Teknikleri ve İcra Tahlili alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ordu
Sayfa Sayısı : 167
En / Boy : 21 / 29,7
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı