Tarihten Günümüze İstihbarat
Tarihten Günümüze İstihbarat

Tarihten Günümüze İstihbarat (9789752822177)

0,00

İstihbarat insanlığın en eski faaliyetlerinden birisidir. Batı ülkelerinde 16. yüzyıldan itibaren kurumsallaşmıştır. Her türlü askeri ve politik faaliyet ile güvenlik işleri, yeterli istihbarat  ve dolayısıyla bununla iç içe geçmiş olan karşı istihbarat çalışması olmadan yürütülemez. Bu kitapta, istihbarat tarihine örnekleriyle genel bir bakış attıktan sonra, günümüzde özellikle askeri istihbaratın kapsamı, metotları ve uygulamaları üzerinde durmaktayız.

Keza, iyi bilindiği gibi savaş aldatmaları ve örtülü operasyonlar da istihbarat alanı içerisinde yer alan faaliyetler olup, bunlara da en önemli tarihi örnekleriyle birlikte birer bölüm ayrılmıştır. Nihayet ülkemizdeki istihbarat faaliyetlerine bir giriş olmak üzere Osmanlı istihbarat faaliyetlerine 1918'deki son günlerine kadar değinilmektedir.

Doğal olarak Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'na ağırlık verilmiştir. Bu kitapta, "kara oda"lardan elektronik şifre çözücülere ve psikolojik operasyonlardan savaşların kaderini değiştiren büyük casuslara kadar ilginç bir dünyayı izlemeye ve anlamaya çalışıyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 288
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı