Suç Sebeplendirme Yaklaşımları

Suç Sebeplendirme Yaklaşımları (9786053207375)

0,00

Bu kitap, kriminoloji ile suçla ilgili perspektifler ve fikirler arasındaki boşluğu kapatmaktadır. Biyolojik, psikolojik ve sosyolojik faktörlerin suç sebeplendirmede, suçu önleme ve azaltmada nasıl uygulanabileceğine dair yaklaşımlar sunar. Kriminoloji öğrenmek isteyenler; suç kavramını ve çeşitli suç ve kriminoloji teorilerini anlamalıdır. Suçun azaltılması için uygun politikayı düzenlemek veya varolan politikayı değişen senaryoya göre geliştirmek için, politika yapıcılar bu teorilerin yardımıyla durumu analiz etmelidir.

Bu kitap, suç sebeplendirme yaklaşımlarının analitik bir özeti olarak tasarlanmıştır. Kriminolojik teorilerin nasıl oluşturulduğunu ve teorisyenlerin fikirlerinin genel teorik çerçeveye nasıl katkıda bulunduğunu gösterir. Okuyucuya kriminoloji teorisine ilişkin kapsamlı bir genel bakış sunar. Kriminoloji teorisine güncel bir giriş sağlayan bu kitabın birincil amacı, hem lisans hem de lisansüstü öğrencilere, suç ve suç kuramlarının nispeten kısa ama kapsamlı bir perspektifini sunmaktır.

Bazı kitaplar yalnızca bir veya birkaç teorik perspektife odaklanır ve böylece suç teorisinin zengin çok disiplinli niteliğini gözardı eder. Örneğin, birçok kriminoloji kitabı yalnızca sosyolojik teorileri ortaya koyar veya diğer teorileri saptırır. Suç Sebeplendirme Yaklaşımları, çeşitli önemli kriminolojik teorileri tartışan kitaplardan biridir. Belli başlı tüm suç teorilerini ele alan, kapsamlı ve disiplinler arası bir yaklaşım sunan bu kitap, okuyucularına suç kuramlarını anlamak için yeterli bir yol gösterecektir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13.5 / 21.5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı