Şerhh Şiir ve Eleştiri Dergisi Sayı 7 (2018)
Şerhh Şiir ve Eleştiri Dergisi Sayı 7 (2018)

Şerhh Şiir ve Eleştiri Dergisi Sayı 7 (2018) (2149435518051)

0,00
Marka : Kolektif
Yayinevi : Balkon Kitap

Şerhh Şiir ve Eleştiri Dergisi’nin 7. sayısında editörlüğünü Eren Barış’ın yaptığı ilk dosya “Thomas Balkenhol’u Uğurlarken” ismini taşıyor. Uzun yıllar Türkiye sinemasına hem belgesel sinemacı ve kurgucu olarak hem de ODTÜ Rektörlüğü’ne bağlı GİSAM’da sinema üzerine verdiği dersler ile teorik ve pratik katkılar yapmış olan Thomas Balkenhol’a odaklanan bu dosyada, Emre Koyuncu ile Eren Barış’ın kendisiyle gerçekleştirdiği bir söyleşi, Bilge Demirtaş ve Hakan Topal’ın Thomas Balkenhol üzerine yazıları ve Thomas Balkenhol’ün belgesel sinema ve kurgu üzerine iki yazısı yer alıyor.

Şerhh’in Alper Göbel tarafından hazırlanan “John Berger’ı Okuma Biçimleri” adlı ikinci dosyasında, E. Osman Erden, Sabri Gürses ve Gaye Çankaya Eksen’in Berger metinlerine odaklanan yazıları bulunuyor.

Emre Koyuncu, Seçil Yersel, Nazan Maksudyan, Kaan Kurt, Aslan Erdem, Hera Büyüktaşçıyan, Cassis Cotton, Ekin Can Göksoy, Bihter Sabanoğlu bu sayıya katkıda bulunan diğer yazarlar.

Şerhh’in bu sayısında ayrıca Osman Şişman’ın hazırlayıp Pelin Tan, Levent Şentürk, Can Gündüz, Kenan Güvenç’in yanıtlarıyla dahil olduğu “Mimarlık ve İktidar” başlıklı bir soruşturmayı da okuyabilirsiniz.

Şairin Seyir Defteri’nde Baran Çaçan’ın yer aldığı bu sayının diğer şairleri Mihrap Aydın, Alara Çakmakçı, Şakir Özüdoğru, İnanç Avadit, Kadir Sevinç, Enis Akın, Tan Babür, Serhat Sarı, Ece Eldek ve Cihat Duman.

7. sayının Külliyat bölümünde ise yazar Kurt Tucholsky imzalı “Hiciv Nedir?” yazısı yayımlanıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 208
En / Boy : 18,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı