Sanatta Alternatif Arayışlar
Sanatta Alternatif Arayışlar

Sanatta Alternatif Arayışlar (9786054146017)

0,00

Nancy Atakan, Kavramsal Sanat başta olmak üzere Süreç Sanatı, Fluxus, Gösteri Sanatı, Oluşumlar, Yeryüzü Sanatı, Vücut Sanatı, Eylemler ve Yoksul Sanat alanlarını araştırarak doktora tezini 1994’te tamamladı. Tezinin bir bölümünü kitaba dönüştürme fikri ise bizim de ısrarımızla daha sonra ortaya çıktı. Hazırladığı tez önemliydi ve bir rafa kaldırılıp orada kalmamalıydı. Zira o yıllarda bazı dergilerde çıkan kısıtlı tercüme yazılar haricinde çağdaş sanata dair bir kitap bulunmuyordu. Nihayet tezin kitap haline gelmesi için Nancy Atakan uzunca bir süre çalıştı ve kitap 1998 yılında basıldı. Arayışlar kitabı, çağdaş sanatı anlamak isteyen sanatçılar, sanat izleyicileri ve özellikle sanat öğrencileri tarafından aranan bir kitap oldu... Daha önce de ders kitabı olarak okutulan kitap.

Şimdi ise tekrar yayımlanıyor ve kitabın ek bölümünde sanatçı ile izleyicinin diyaloğa girdiği çalışmalar üreten Türkiyeli sanatçılardan bazı örnekler sunuluyor...

Gül Ilgaz
Ağustos 2008

Sanatta Alternatif Arayışlar

Nancy Atakan ABD’de doğdu; sanatçı, eğitmen ve araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul’a 1969’da yerleşti. Atakan Virginia’daki Mary Washington Üniversitesi’nde sanat atölye ve sanat tarihi eğitimi yaptıktan sonra, İstanbul’daki Boğaziçi Üniversitesi’nde lisansüstü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde de doktora çalışmasını tamamladı. 2000 yılına kadar Robert Kolej ile Boğaziçi Üniversitesi’nde ders verdi. Türkiye’de belli başlı karma sergilere katılan sanatçı ABD’de, İngiltere’de, Güney Amerika’da, Kanada’da, Yunanistan’da, Hollanda’da, Küba’da, Sırbistan’da, Mısır’da ve Suriye’de de sergilere katıldı. 2000’de İngiltere’de, Oxford Üniversitesi Mary Ogilvie Galerisi’nde, 2002’de New York’ta International Longevity Center’da, 2003’te Rotterdam’da Artoteek Schiedam’da, 2007’de de Proje4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde birer kişisel sergi açtı. Video çalışmaları 2006’da Los Angeles’teki Hammer Müzesi’nde düzenlenen “LA Freewaves 10. Yeni Medya Sanat Festivali”nde, Kopenhag’da Nikolaj Çağdaş Sanat Müzesi ve Kopenhag Çağdaş Sanat Merkezi’nde yapılan “Coding: Decoding Video Show”da; 2008’de de Almanya’daki Oberhausen kentinde “54. Uluslararası Kısa Film Festivali”nde gösterildi, 2007’de bir yerleştirmesi Mısır’daki İskenderiye Kütüphanesi’nin koleksiyonuna dahil edildi. Dijital video, dijital baskı ve neon kullanarak çok sayıda iş gerçekleştirdi. Çalışmalarının çoğu imge ile sözcük arasındaki ilişkileri çözümlemeye yöneliktir, ama toplumsal, cinsiyet ya da psikolojik konular üzerinde yoğunlaşır. 2007’de küratör Marcus Graf ve sanatçı Volkan Aslan ile birlikte İstanbul’da 5533 adında bağımsız deneysel bir sanat merkezi açtı.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İzmir
Sayfa Sayısı : 177
En / Boy : 16 / 22
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 11.2008

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı