Sanat Metodolojileri
Sanat Metodolojileri

Sanat Metodolojileri (9786059378376)

0,00
Marka : N. Keser

Bir resmi ya da bir heykeli sözcüklerle anlatmak mümkün müdür? Örneğin, Van Gogh’un son resminde anlatmak istediği ve tuvale aktardığı düşüncelerini, duygularını ve tutkusunu sözcüklerle betimleyebilir mi? Eğer öyleyse, Van Gogh’un bu resmi kaç sözcüğe bedeldir? Bir yazarın, Van Gogh’un söz konusu resmini anlatabilmesi için kaç sayfa yazması gerekir?

Bir resmin, bir heykelin ya da farklı bir formdaki bir sanat eserinin sözcüklerle anlatılabileceğine inananlar; sanat eserlerini sözcüklerle anlatma, yorumlama uğraşısının; sanat tarihi ve sanat eleştirisi disiplinlerinin biçimlenmesini sağladı.

Sanat ve sanatçı kavramındaki dönüşümlere bağlı olarak sanat tarihi ve sanat eleştirisi disiplinlerinin biçimlenme sürecinin yanı sıra en yaygın sanat tarihi ve eleştiri metodolojilerini içeren bu kitap iki ayrı kategoriyi içerecek biçimde tasarlandı:

1. Biyografik, stilistik, formalist, ikonografik, psikanalitik, sosyolojik ve feminist metodolojilerin tarihsel gelişiminin ve odaklandığı soruların yer aldığı yetişkinlere yönelik metodolojiler.

2. Pedagojik eleştiri olarak adlandırabileceğimiz, eğitimcilerin okulöncesi süreçten itibaren çocukların ve gençlerin sanatla bağını güçlendirmek ve eleştiri becerilerini geliştirmek için kullanabilecekleri en temel metodolojiler ve modeller.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı