Sak Türkleri Dilleri ve Edebiyatı
Sak Türkleri Dilleri ve Edebiyatı

Sak Türkleri Dilleri ve Edebiyatı (9786059960984)

0,00

En eski Türk boylarından biri olan Sakların, kimler olduklarını ve nerelerde yaşadıklarını eminim ki, bir çoğumuz bilmiyoruz. Hatta adlarını bile yeni duyanlarımız olduğunu zannediyorum. Saklar hakkında bugüne kadar Türk edebiyatı ve tarihi alanlarında hiçbir kitap yayınlanmamıştır. Yayınevimiz, bu konularda uzman olduğunu bildiği, Azerbaycanlı âlim İlahiyat ve tarihçisi Bahtiyar Tuncay Bey’in bu alanda yazılmış ilk kitabını yayınlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duymaktadır.

Sakların tarihi, dili ve edebiyatları, Ön Türk Tarihi yıllarından bugünlere kadar, kesiksiz sürüp gelen Türk tarihinin, önemli bir bölümünü oluşturur. Elinizde tuttuğunuz kitap, demiri ilk işleyen, ıslık çalan ok uçlarını ilk üreten, kılıcı, mızrağı keşfeden bu Türk boyunun, tarih boyunca nerelere gittiği, nerelerde meskûnlaştığı, neler yaptıkları ve nasıl yaşadıkları hakkında, merak edilen her sorunun cevabını bulabileceğiniz bir eserdir. Çok uzun yıllara dayanan araştırmaları ile Türk Tarihi’nin bilinmeyen bir dönemini ışıklandırarak gözler önüne sermeye çalışan Bahtiyar Tuncay Bey’in, Ön Türk tarihi hakkındaki fikirlerini, görüş ve düşüncelerini de bulabileceğiniz bu eserin, benzerini ya da başka bir şekilde yazılmış örneğini Türkiye’de bulmanız mümkün değildir. Bu eser alanında tektir!

Batılıların tarihimizi tahrif ederek belgelerin üstünü örterek bizi tarihten silme çabalarının en üst düzeye ulaştığı bir dönemde, Ön Türk tarihi ile ilgili eserler ortaya koyarak gerçek tarihimizi aydınlatmayı hedef olarak alanların tümüne milletimiz adına saygılarımızı sunuyor, minnet ve şükran duygularımızı gönderiyoruz. Bilgeoğuz yayınları olarak bu tür eserleri yayınlamaktan gurur duyduğumuzu belirterek araştırmacılarımıza kapılarımızın açık olduğunu ilan etmekten gurur duyduğumuzu söylemek istiyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 208
En / Boy : 13 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı