Rönesans ve Simya
Rönesans ve Simya

Rönesans ve Simya (9786059452137)

0,00

İnsanın merak duygusundan filizlenen bilimin on beşinci ve on altınca yüzyılda Avrupa kıtasında hızla gelişmeye başlaması bir tesadüf değildi. Bu gelişimin temelinde metali altına dönüştürme çabasıyla simgelenen simya yatıyordu. Büyük ekonomik krizle yaşayan bazı hükümdarların ve yöneticilerin desteklediği simyacılar, farkında olmadan bilimsel düşüncenin neferleri haline geldiler ve İtalya başta olmak üzere kıtada Rönesans döneminin başlamasını sağladılar.

Prof.Dr.Nilüfer Öndin’in kaleme aldığı Rönesans ve Simya, insanın merak duygusunu harekete geçiren gizemlerin bilime ve oradan da sanata nasıl yansıdığını, uygarlık ve düşünce tarihinde önemli yeri olan bir dönemi nasıl başlattığını anlatıyor. Özenli ve anlaşılır bir dille yazılan kitapta felsefeden büyüye, matematikten kimyaya kadar Rönesans’a her yönüyle nüfus eden pek çok “mantıklı” ve mantık dışı” konuya değiniliyor. Prof.Dr.Öndin, her alanda öne çıkan ve gerek bilimsel gerek sanatsal gerekse okültik anlamda Rönesans’a damgasını vuran metinler, kişiler, olaylar hakkında bilgi veriyor.

Rönesans ve Simya, günümüz dünyasında mevcut güç dengelerinin tohumlarının atıldığı Rönesans’ı araştıran okurlar için farklı ve dinamik bir bakış açısı sunuyor. Yüzlerce görselle desteklenen metin, okurun söz konusu yüzyıllarda yapılan çalışmaları zihninde canlandırmasını sağlamakla kalmıyor içerdiği bilgilerde simyayı değerlendirirken daha geniş bir perspektife yönelmeyi de sağlıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 279
En / Boy : 15 / 23
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 9.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı