Resimli Dünya
Resimli Dünya

Resimli Dünya (9786050951103)

0,00
Yayinevi : Doğan Kitap

Venedik ve İstanbul… Suların çevrelediği iki büyülü kent… İki değişik dönem ve bu kentlerin birinden ötekine uzanan tutkulu bir aşk öyküsü. İtalyan Rönesansı’nın en büyük ressamlarından Bellini’lerin izini süren sanat tarihçisi ve manzara ressamı Kâmil Uzman, sanatçıların renkli dünyasında yol alırken, yalnızca suya yansıyan bu iki kente değil, ışık ve gölgeye, günümüzden geçmişe, Batı resmindeki Osmanlı tasvirlerine de bakıyor. Kâmil Uzman’ın serüveni, Cem Sultan’ın, Fikret Muallâ’nın ve Bellini ailesinin öykülerini ustaca birleştirirken, İstanbul-Venedik ekseninde gelişen, resimlerle bütünleşen bir aşkı da öne çıkarıyor.

Nedim Gürsel son derece sürükleyici bir roman yazmış; ülkesinin tarihinden bir kesiti, Türkiye’nin bugün yakınlaşmak istediği Avrupa’ya ustalıkla taşımış. Kitap, aynı zamanda, geçmişe saplanıp kalarak, kültürler arasında yeni köprüler kuramayanlara da bir uyarı...

 - Jacques Moran, L’Humanite

Nedim Gürsel, rahatlatıcı ve okşayıcı bir öykü anlatıyor Resimli Dünya’da. Araya yerleştirilmiş tablolarla ve ressamlarla Rönesans’tan beri Doğu ile Batı arasındaki hiç kesintiye uğramayan bu diyalog gerçekten de güzel.

 - Daniel Rondeau, L’Express


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı